mayra -> Oporavak poslije operacije-svekrva (5.3.2012 13:39:04)
|
Drage moje, Imam jednu veliku dilemu. Mozda nekome bude zvucalo glupo, ali treba mi savjet Naime, moja svekrva je ugradila bypass prije 7 dana, i danas je otpustena iz bolnice. Naravno, zena nije u najboljem stanju, a moje pitanje je sljedece. S obzirom da ja imam bebu od 3,5 mjeseca, a zivim u istoj kuci sa svekrvom, sa muzevim bratom i njegovom zenom, svi po spratovima, kako da se tu sad ostavim? Naravno planiram pomoci koliko mogu, ali vec sad vidim da ce biti dosta zahtjeva, dovozi se bolnicki krevet u kucu, specijalna hrana itd. Ja sam skoro 3 mjeseca zatvorena u kuci s bebom, jer je bila zima, nismo bas hodali, a sad kad je doslo lijepo vrijeme, desi se ovo. Sta mislite da li je ispravno ovako. Svako jutro provjeriti da li joj nesto treba obaviti, ako treba uraditi po kuci, oprati ves, ispeglati itd. Nakon toga malo prosetati s djetetom, nastojati i nasu kuhinju bar pribliziti njoj da ne kuham dupli rucak, i probati ostale neke poslove podijeliti sa jetrvom. Imam razumjevanja i za nju jer zena radi svaki dan, nema slobodan dan, a kad dodje kuci ceka je 2 male djece. Sta vi mislite? Ne zelim nikog da uvrijedim, hocu da pomognem koliko mogu, ali i dalje da imam neki svoj normalan zivot
|
|
|
|