dana3 -> RE: D3 kapi (23.12.2009 0:07:41)
|
Hanady- ovo pise na uputustvu za kapi koje su i na bazi vode i ulja.Mom sinu se puno ali bas puno znoje noge i ja sam procitala na forumu za to da se kao eto trebaju povecati kolicina D3 kapi ali ako nije dokazano je u pitanju bolest nista od toga. Za sina je receno da je ok da se znoj enoge jer kod beba je slaba cirkulacija u nogu i ruku tako da se zbog toga znoje.Kako raste i to ce se regulisati.njemu s eglava isto znoji kad spava ,ne uvijek ili ako je vise aktivan.sad mu je 14 mjeseci.Bas sam sad citala ta uputstva na flasici pa kaze kako se sav sastav gomila u tijelu znaci ne trosi se.dodavanjm kapi jacaju se kosti tj njihova "izgradnja". nije samo znojenje simptom rahitisa:dijete ima napuhan stomak,razdrazljivo je, kasni sa motorickim razvojem ma ima masa drugih koji idu zajedno da bi se to konstatovalo,dalje kosti glave isto ne srastu an vrijeme ili stvaraju oblik kockaste glave. Nemoj se bolan odmah sikirati, u zimskom periodu je vazno davati D3 kapi a prvo sunce koristiti i dijete izlagati. Rahitis ce se javiti kod jdece koja su rijetko izlozena suncu.najbvise rahiticne djece je u engleskoj zbog onakvog vremena stalnih magli i malo suncanih dana.
|
|
|
|