Alma_27 -> RE: Opiranje od sna (24.4.2012 9:39:43)
|
IZVORNA PORUKA: lepao naravno da im je problem sto su preumorni to je svima nama jasno ali sta uraditi da zaspu bolje i lakse preko dana? meni se dijete opire i preko dana tako da tu nema spasa...jedino da ih pustimo da placu... bas sam ovorila novu temu na ringeraja o cry it out metodi..citala sam puno o tome pa ne znam da li da to problem..mislim da je to pametno ali ne znam da li cu izdrzati da slusam dijete kako place danima...nisam pametna... lako je pricati kada ti dijete hoce da lezi i zaspe samo...ja pokusam sve prije ljuljanja ali nece da se umiri nikako samo hoda i place otkada je to tako? kako si ga uspavljivala do tad? sta se promijenilo? zubi, navike, skok u razvoju...? ako su zubi ili skok u razvoju, proci ce samo od sebe ubrzo. ako ste promijenili nacin uspavljivanja ili neku drugu naviku, mozda ce ici malo teze ali tu smo da se posavjetujemo. skontat cemo koji mu je sad fazon [sm=smiley1.gif] kao sto felix rece, moze biti i ako ne spava u toku dana. mi smo se tako zeznuli dva-tri puta pa nam bukvalno propade dan zbog toga. nit se hoc igrati, nit hoce spavati samo je nervozan. ako dodje do "cry it out", probaj prvo da 1min. place pa ga smiri, pa dvije min. pa tako dalje. nece plakati danima. kladim se da nece doci do 10min. mozda je i to bolje za njegovo mentalno i fizicko zdravlje nego da dijete danima ili sedmicama ne spava kako treba. samo nemjote kao ovi moji prijatelji da se dijete navikne da fino zaspi (nakon sto place) pa onda, iz cista mira, opet naviknu dijete na nosanje pri uspavljivanju pa opet odluce da treba da se uspavljuje samo pa tako ukrug. niceg vise ne mogu da se sjetim...
|
|
|
|