Anoniman -> RE: Sex vise vole;Muskarci ili zene? (21.12.2011 10:55:28)
|
Ja opet uopšte ne vidim potrebu da pišem koliko to radim, kako to radim zašto to radim i koji su naši rituali po tome pitanju... što mi paše/nepaše o tome razglabam s kim se sexam, a ne sa nekim ko nije u toj poziciji, s njima razglabam o pikanterijama koje bi mogle biti zanimljive a ne njih postavljati sad kao za neke ljestvice i ciljeve što moram postići. Važno je da sam ja zadovoljna (zadovoljena ) Slazem se. Ni ja svoju intimu ne dijelim. To je samo moje i mm, ali uopsteno mozemo razgovarati, sto da ne. I jos nesto.Naravno ne trebamo biti povodljive tudjim iskustvima...svi smo mi razliciti, naravno, a i mnoga 'iskustva' su pod velikim[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley25.gif[/image] Ali trebamo znati prepoznati problem kada se javi. Ljudi moji, pa neko zivot provede nekim istrazivanjima i dodje do nekih zakljucaka i teorija...Mozemo se informirati, prepoznati simptome, i adekvatno reagovati po tom pitanju. Ja znam da neko upraznjava sex svaki dan po nekolikoputa, ali isto tako znam da neki to ne rade ni u 10 dana...Brak da bi koliko toliko savrseno funkcionisao, da bsimo bili povezani sa svojim partnerom emocionalno ili kako vec...sex nikad ne smije biti obaveza, ne smije biti rutina i ne smije biti 1x, 2x ili 3x mjesecno. Ako je tako, nesto ne stima...ne mora biti prevara u pitanju, ima i drguih problema...moze biti nesigurnost partnera, nezainteresovanost, odsustvo samopuuzdanja, zapadanje u depresiju zbog xy faktora...je li treba to prihvatiti kao takvo, ili trreba to 'lijeciti'? ja mislim da iskren pristup, zelja da se nesto promjeni i zelja za bliskoscu moze uciniti cuda.
|
|
|
|