lepetetka -> RE: položaj ploda u trudnoći (19.2.2012 18:26:07)
|
Evo mene sa sličnim iskustvom...Prva trudnoća-kosi položaj-glavica mu je bila negdje ispod mojih desnih rebara, ja sam se tada i psihički i informativno spremala za carski r. jer su male šanse da se beba okrene , pogotovo kod prvorotke...Dr mi je rekao da je moguće da će porod biti dovršen CR... Međutim nekih 15 dana pred porod beba se okrenula, njemu je glava skroz gore bila tako da je to bio čudan salto da se namjesti za porod ali eto jeste hB... Druga trudnoća: poprečni položaj, ali se u terminu okrenula u pravi položaj, a ja rodila 7 dana nakon termina, sve sam se plašila da se opet nekud ne vrati do početka poroda [sm=smiley1.gif] zato sam insistirala na UZ prije poroda, dakle na prijemu u bolnicu, čisto da vidim da li je u pravom položaju, baš me bilo strah da porod počne a beba se ne namjesti kako treba... Ali sve je to individualno, dakle postoje šanse da se okrene, ali i da to ne učini, .....ako se to i ne desi ima CR, zato ne brini i uživaj u trudnoći...Ništa strašno, trudnoća uredna ali eto jedan razlog više za CR... A ja ti od [sm=smiley27.gif] želim da se okrene i da porod uspješno završi aBd.. Sretno u svakom slučaju [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|