Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: tajra IZVORNA PORUKA: Gracanka Tajra,kod mene je potpuno ista situacija kao i kod tebe.Starija je sama od sebe uvijek bila mirna,nikad nije tukla drugu djecu i vjeruj da mi je zbog toga i krivo,kada je neko dijete ili sad i sestra udari ona se samo rasplače,i uvijek se ja m oram miješati. Džaba,nagovarala sam ja nju da udari mlađu,ali ona nju jednom a ova onda tek se razljuti,starija se prepane i opet plače....uhhh! Ja se nadam da je samo faza,da naglasim ne udara je stalno,već ako hoće neku igračku od nje,ako hoće sjesti gdje ona sjedi,uglavnom da se izbori za ono što želi. S druge strane,već se sad znaju skupa zaigrati,milina ih vidjeti k´o curice od 5-' godina Upravo ovako kako si opisala... A kako ti reagujes? Ne zelim popustati mladjoj, pa da starija mrzi recenicu:pusti, ona je mala i sl. (Ja sam bila najstarija i to mi je strasno smetalo...) Znam ja da one moraju nauciti da se same snadju, ali kad su potpuno razlicite. Sta mislite da li ce se mladja u vrticu promijeniti? (Krece od septembra, abd) I ja se trudim da starija ne ispašta,pustim mlađu da otplače,a ona opet tako ljuta,zna se na pod baciti ili od zid udarati,pa je baš teško u takvoj situaciji ispravno postupiti.Odoše živci... Nekad nemam živaca ili vremena pa nagovorim stariju da popusti,a istovremeno mi žao i krivo z bog toga,jer znam da na taj način ništa ne rješavam,a zna se i desiti da je mlađa toliko bezobrazna,pa dok joj starija da npr igračku,ona baci na pod i hoće opet nešto drugo što je ova već uzela,e tad je stvarno dosta,većinom bude i malo puc puc o guzi,nakon čega bi ova mogla satima čini mi se po sobi letati i vrištati....ojjj Bože! Hajd,srećom ponavljam nije to stalno tako....evo sad se upravo igraju svaka u svom ćošku,i mir,nekad se i skupa zaigraju,a nekad mi se čini da ću poludjeti od njihove vriske i plača,pa jedva čekam da ih uspavam,onda još muž dođe i kaže "što si ugasila tv?" "ama čovječe ne pali i šuti i ti,da mozak odmorim od zvukova"
|