Ilhana RR -> RE: Recepti,recepti (10.2.2010 17:19:32)
|
Postovi prebaceni sa "Piletina sa susamom u krem sosu od gljiva (SUPER!!!)" IZVORNA PORUKA: Lorna neku vece smo bili pozvani na veceru kod prijatelja, i ja sam gledala kako zena sprema piletinu. Odusevila me ideja, pa cu da podijelim s vama: Uzela je 4 velike pilece snicle (fileti iz prsa) i svaku je, naravno, oprala, utrljala vegetu i biber i uvaljala u sirovi susam. Onda ih je isprzila na malo maslinovog ulja, ali ih nije puno mrdala po tavi, nego je pekla po 10-ak minuta sa svake strane i izvadila. onda je na ono malo maslinovog ulja dodala krem supu od gljiva i vratila piletinu da krcka dok ne bude potpuno kuhana. Sluzila je uz siroke rezance i salatu od mladog spinata i jagoda. Salata je,opet, posebna prica; mlada salta, mladi spinat, oni najstiniji listici, orasi i jagode zacinjeno sve balzamik sircetom i kiselim dzemom od brusnica. Kad sam vidjela sta je sve u salati ja nisam htjela probati, ali me nagovorise u neka doba i prste sam polizala - vrlo neobican i unikatan ukus, lijepa mjesavina slaktog i kiselog. IZVORNA PORUKA: Evelina.. Cini mi se da je ovo super, lorna.. hvala na receptu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] IZVORNA PORUKA: Aquarius Kako se priprema krem supa od gljiva? Obično su pakovanja za litar supe. Da li se pravi sa manje vode? Litar mi se čini previše.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] IZVORNA PORUKA: Lorna Aquarius, ona je koristila gotovu supu iz konzerve, koja je jako gusta, dodala je i malo vode tek toliko da ne bude pregusto. 1l vode je previse, mozda bi trebalo staviti manje, nisam sigurna. cak sta vise, moze se dodati i malo pavlake. IZVORNA PORUKA: Aquarius OK. Super mi zvuči. Ovo ću sigurno probati. Hvala.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] IZVORNA PORUKA: Crvena Hvala puno, recept mi se cini odlican.Probacu vrlo rado. [image]http://www.greetingsisland.com/posting/prints/images/thank-you/tthank-you.jpg[/image] IZVORNA PORUKA: Mersy Piletinu inače volim a sad imam još nešto da probam.Recept izgleda zanimljiv i jednostavan! Hvala! IZVORNA PORUKA: Shee ma bravo lorna, samo ti meni serviraj ovakva iznenađenja!!![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Pravila sam posebno piletinu sa susamom, a ponekad i s gljivama, a pokušaću nekad i zajedno, (možda u sljedećem stoljeću kad ne moradnem mršati[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image])! IZVORNA PORUKA: Shee inače mislim da ću uskoro poletjeti koliko volim piletinu!!! IZVORNA PORUKA: Nedi Piletina sa susamom.......njam njam, samo sto ja umjesto supe od gljiva stavim -vrhnje za kuhanje od gljiva-dukat.Obično kupujem manje pakovanje i potrošim ga za jedan obrok. Isto pripremam samo što na kraju dodam vrhnje. Pa eto ko nije dobar sa pripremanjem supa a i ovako je lakše[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] IZVORNA PORUKA: suncan_dan ja ovako pravim crem supu od gljiva: 1 glavicu crvenog luka 400g gljiva 2kasike biljnog margarina 600ml vode od juhe od povrca 200ml slatke pavlake soli bibera, i ko voli moze malo friskog persuna stavit sve mjere od prilike luk ocistit i na sitno isjeckat,gljive oscistit i isto na kockice isjeckat. u lonac stavit margarin i dodat luk, malo ga proprzit i onda dodat gljive i njih malko proprzit i onda slatku pavlaku i supu dodati i jedno 20stak minuta na srednjoj vatri kuhat. kad se skuha, malo pustit da se ohladi i onda izpirirat sa stapom. i onda po ukusu dodat soli i bibera. njam njam..... IZVORNA PORUKA: Lorna Nedi, semi, super ideje! IZVORNA PORUKA: suncan_dan hvala, ja ti uvijek pravim crem supe svih vrsta, jer ih najvise volimo [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] IZVORNA PORUKA: mazalica Ja sam danas pravila ovu piletinu, bila je super lahko za napravit i ukusno, bio mi i djever na veceri on sam je pojeo puna dva tanjira [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]... Kupila sam Knor krem supu od gljiva koja moze biti i sos za tjesteninu tako pise na njoj... IZVORNA PORUKA: Aquarius E sad iz prve ruke, koliko ti je supe trebalo ? [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] IZVORNA PORUKA: bebacha isprobano.odlicnoooooooooooooo.jedan savjet-bolje je pravit domacu juhu od gljiva.onako da se osjete komadi gljive.inace,hvala za recept. IZVORNA PORUKA: mazalica Ja sam napravila supe u jednoj maloj serpici ali sam kasnije dodala jos malo vrhnja za kuhanje da bude saftali, ma vidjet ces od oka kad budes pravila... Uglavnom recepte je [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]... Imali jos ko kakav interesantan receptic se pilecim filetima, ja ih bas volim i cesto pravim na milion nacina... IZVORNA PORUKA: Aminad pravila sinoć super jeeeee. hvala z recept i mi puno koristimo piletinu pa mi je svaki novi recept dragocjen [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] IZVORNA PORUKA: larina super,sad znam sta cu sutra praviti i to mi djeluje super recept[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] IZVORNA PORUKA: Aquarius Ovo je recept sa coolinarike ( www.coolinarika.com ). Inače tu možete naći dosta recepata sa piletinom. Pileći fileti u vrhnju Sastojci za 2 osobe 2kom pilećih filea malo Vegete vrhnje za kuhanje sir gauda u listićima Prilog riža Priprema Pileći file narezati na tanje šnite, razlupati, te začiniti s Vegetom.Naglo ispeći na ulju.Kad su pećeni, posložite ih u vatrostalnu zdijelu. Na njih posložite listiće sira gaude, te sve zajedno zaliti sa vrhnjem za kuhanje.Staviti u zagrijanu pećnicu na 15 min dok se sir ne otopi.U međuvremenu skuhajte rižu, procijedite, te ju propržite malo na ulju na kojem se peklo meso. IZVORNA PORUKA: Aquarius Evo još jedan interesantan recept. Mislim da će se posebno svidjeti djeci.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] http://www.coolinarika.com/recept/zamotano-jaje IZVORNA PORUKA: neki Boga mi vam dobri ovi recepti,ovo se mora sto prije isprobati[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] IZVORNA PORUKA: Amelaa RR Kad god sam pravila super ispalo.. IZVORNA PORUKA: nikita IZVORNA PORUKA: Aquarius Ovo je recept sa coolinarike ( www.coolinarika.com ). Inače tu možete naći dosta recepata sa piletinom. Pileći fileti u vrhnju E ovo veceras pravim pa cu javit kako je ispalo! IZVORNA PORUKA: nikita Aquarius zahvaljujem na receptu, bilo je jako ukusno s tim da sam ja umjesto vrhnja za kuhanje stavila umak od sampinjonja! Evo slicice,tko je nije probao -nek proba! [image]http://img32.picoodle.com/img/img32/3/2/4/f_DSC00641m_26c1aee.jpg[/image] [image]http://img19.picoodle.com/img/img19/3/2/4/f_DSC00642m_1f99b20.jpg[/image] IZVORNA PORUKA: MELLI IZVORNA PORUKA: Aquarius Pileći fileti u vrhnju Sastojci za 2 osobe 2kom pilećih filea malo Vegete vrhnje za kuhanje sir gauda u listićima Prilog riža Priprema Pileći file narezati na tanje šnite, razlupati, te začiniti s Vegetom.Naglo ispeći na ulju.Kad su pećeni, posložite ih u vatrostalnu zdijelu. Na njih posložite listiće sira gaude, te sve zajedno zaliti sa vrhnjem za kuhanje.Staviti u zagrijanu pećnicu na 15 min dok se sir ne otopi.U međuvremenu skuhajte rižu, procijedite, te ju propržite malo na ulju na kojem se peklo meso. Pravila sam sličnu varijantu,s tim što sam šnicle pohovala (brašno,jaja,prezla), slagala u vatrostalnu zdjelu,preko njih dodala šampinjone(kratko propržene),sir,i pred kraj pečenja zalila vrhnjem.Oduševljeni smo svi,pa eto probajte. IZVORNA PORUKA: nikita Izgleda i to ukusno pa cu probati drugi put na taj nacin.Inace piletinu obozavam!!! IZVORNA PORUKA: MELLI Evo ti onda još jedan brzi: pileće filete isjeći na tanke šnicle,uvaljati ih u supu od gljiva(mislim na onaj prah u kesici za supu),poredati u tepsiju,posuti sa malo susama,peći desetak minuta, izvaditi, pa preliti vrhnjem kojem dodaš vrlo malo vegete i bijelog luka,preko može i malo peršuna. Vratiti da se još malo zapeče.I to je to.Ekstra brzo,a jako ukusno. Ako voliš više umaka, onda u ono vrhnje možeš dodati i malo mlijeka bude sočnije. probaj pa javi utiske.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] IZVORNA PORUKA: nikita Hvala ti,zvuci super!!! IZVORNA PORUKA: nikita Evo jedan od mene: POHOVANA PILETINA • 1 pile narezano na komade (batak, zabatak, file, krilca) • 100 ml mlijeka • 3 žlice brašna • 2 jaja • 8 žlica krušnih mrvica • 1 žličica slatke mljevene paprike • 1/2 žličice mljevene čili papričice • ulje • sol i papar Priprema: U tanjur ulijemo mlijeko. U drugi tanjur stavimo brašno, dodamo mljevenu crvenu i čili papriku, posolimo, popaprimo i pomiješamo. U treći tanjur razbijemo jaja, dodamo ulje i umutimo sastojke. U četvrti tanjur stavimo krušne mrvice. Svaki komad piletine uvaljamo redom u sve tanjure i pržimo 5-6 minuta u dubokoj masnoći. Prženu piletinu zatim posložimo na lim za pečenje i stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 180°C, 20-ak minuta. IZVORNA PORUKA: Lorna [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] dajte jos recepata za piletinu!
|
|
|
|