Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Rad vrtica u vrijeme elementarne nepogode... 13.2.2012 8:51:36
Dalil@
IZVORNA PORUKA: emirita
ladyblue jel ti svoje dijete vodis u djeciji grad...jel guzva,kakva je situacija.
Ja svog odvela maloprije u DG Ima dosta više djece nego je bilo u četvrtak i petak (tada ih je bilo 10-ak) ali koliko sam skontala nije ni blizu punog kapaciteta još uvijek.
RE: Rad vrtica u vrijeme elementarne nepogode... 13.2.2012 18:40:49
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: Dalil@
ladyblue jel ti svoje dijete vodis u djeciji grad...jel guzva,kakva je situacija.
Ja svog odvela maloprije u DG Ima dosta više djece nego je bilo u četvrtak i petak (tada ih je bilo 10-ak) ali koliko sam skontala nije ni blizu punog kapaciteta još uvijek.
kada sam došla po N, oko 15h, bilo ih je 10-ak u jaslicama. U starijim grupama je bilo više djece.
RE: Rad vrtica u vrijeme elementarne nepogode... 13.2.2012 22:54:54
taurus
ovo sa vrtićima JU Djeca Sarajeva mi je
kakvo im je to radno vrijeme od 8....šta ako roditelji rade od 8 ja R ni ove sedmice ne vodim u vrtić...čuva ga moja mama sutra sam planirala da zovem njihovu direkciju i pitam koliko da platim za februar, jer dijete ne ide u vrtić već drugu sedmicu nema mi logike da plačam puni cijenu...nije mi radi para, već radi njihovog bezobrazluka kad mogu raditi od 8, zašto ne mogu i od 7 koja je razlika
RE: Rad vrtica u vrijeme elementarne nepogode... 13.2.2012 23:03:35
mila81
IZVORNA PORUKA: ladyblue
IZVORNA PORUKA: Dalil@
kada sam došla po N, oko 15h, bilo ih je 10-ak u jaslicama. U starijim grupama je bilo više djece.
Da pitam ovdje, ove ženice koje vode svoju djecu u ove dežurne vrtiće, ja moju nisam vodila do sad, a sutra me zvali na posao, pa rekoh da pitam, šta se nosi, jer ih vodimo u drugo, njihovo ne radi????????
Nosili se posteljina, ruksak se podrazumijeva i šta još??????????
RE: Rad vrtica u vrijeme elementarne nepogode... 13.2.2012 23:06:11
M kao Mama
IZVORNA PORUKA: taurus
ovo sa vrtićima JU Djeca Sarajeva mi je
kakvo im je to radno vrijeme od 8....šta ako roditelji rade od 8 ja R ni ove sedmice ne vodim u vrtić...čuva ga moja mama sutra sam planirala da zovem njihovu direkciju i pitam koliko da platim za februar, jer dijete ne ide u vrtić već drugu sedmicu nema mi logike da plačam puni cijenu...nije mi radi para, već radi njihovog bezobrazluka kad mogu raditi od 8, zašto ne mogu i od 7 koja je razlika
Kod nas u ugovoru piše da ako dijete ne ide dvije sedmice uzastopno, automatski se smanjuje za 50%, e to je privatni, a dok je išla u državni oni su nešto po danu obračunavali, ma nešto mizrno, joj da ne lupim, ali čini mi se da su nešto malo odbijali,
RE: Rad vrtica u vrijeme elementarne nepogode... 14.2.2012 8:18:49
Emmy
IZVORNA PORUKA: taurus
mama alma predpostavljam da je nešto malo, jer ni puna cijena nije visoka ali hoću iz principa da tražim umanjenje zbog ovakvog radnog vremena
Taurus ja sam pitala u direkciji JU Djeca Sarajeva da li će umanjiti iznos naknade za ovaj mjesec, rekli su ne (zvala sam ih telefonom), mada mislim da osoba sa kojom sam razgovarala realno nije imala pojma, jer mi čak nije znala reći koji vrtići su dežurni
RE: Rad vrtica u vrijeme elementarne nepogode... 14.2.2012 9:21:17
taurus
zvala sam JU Djeca Sarajeva....nemaju nikakve info, jer su od nove godine prešli na trezor, pa će njihova ditektorica poslati upit ministarstvu finansija o tome da li se može dobiti umanjenje u slučaju da dijete ne ide pola mjeseca u vrtić nadaju se da će odgovor dobiti do kraja mjeseca februar treba platiti puni iznos, a ako bude umanjenja odnosiće se na slijedeći mjesec
RE: Rad vrtica u vrijeme elementarne nepogode... 14.2.2012 9:49:59
new mama
Ma ja isto mislim da nece biti nikakvog umanjenja,moja A isto ne ide ove dvije sedmice,a da je i dajem,kako bi kad je od 8,a i ja i mm radimo od 8,bas su napravili radno vrijeme,oni ne mogu prije na posao,a svi drugi moraju,jos su vjerovatno spojene grupe,pitanje je da li su uopste od djece njihove tete i jos im treba platiti punu cijenu
RE: Rad vrtica u vrijeme elementarne nepogode... 14.2.2012 18:56:54
emirita
hahahha,cuj samo 10-15 djece...pa ja sam mislila da je sad krkljanac u dezurnim vrticima...al hvala Bogu vidim da se vecina roditelja snasla,pa ne vode djecicu dok ne prorade njihovi vrtici. ostalim mamama koje nazalost nemaju alternative,zelim puno strpljenja,dok se ne vrati sve na staro.
RE: Rad vrtica u vrijeme elementarne nepogode... 14.2.2012 19:03:05
mila81
I ja danas vodila dječicu u jedan od dežurnih vrtića, i zanimljivo je to da nam nisu dali nikakvu izjavu da potpišemo, ali su tražili kopiju ugovora, eto kao zbog inspekcije, hehehe, ako bi u kojem slučaju naišla, jah pomislih po ovom kijametu, sve im se nešto hooooooka po Vratniku
RE: Rad vrtica u vrijeme elementarne nepogode... 14.2.2012 19:08:16
mamin_zivot
Promjena je velika u J.U "Djeca Sarajeva", dosla je nova direktorica iz RS, nadajmo se da ce i dalje sve funkcionisati barem u pola kao do sad
16.06.2009.-14:55 rodio se nas sin, najljepsa i najveca radost nasa!!! 01.01.2011.-15:45 rodila se princeza mamina. Druga radost jeste, ali ne i manje vrijedna od prve. :**