Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 12.2.2012 12:45:44
Visnja RR
Štab civilne zaštite Općine Novo Sarajevo upućuje apel svim građanima s područja Novog Sarajeva, koji žive u privatnim kućama, da hitno očiste krovove svojih kuća, a naručite snijeg oko dimnjaka, jer prijeti opasnost od zatrpavanja, što može dovesti do povrata gasova i izazvati gušenje ugljenmonoksidom, saopćeno je iz Press službe Općine Novo Sarajevo.
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 14.2.2012 17:44:13
leona81
da li su upravitelji zaduzeni za uklananje snijega i ledenica sa krovova zgrada - konkretan primjer - krov staklenog grada samo sto se nije urusio, iovako je pun rupa ali sa ovoliko snijega i kad se ovo krene topiti nastat ce ludnica, da zovem sarajevo stan? ima li neko iskustva s ovim, da li se dodatno placa ta usluga ili?
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 14.2.2012 18:02:54
lely
IZVORNA PORUKA: leona81
da li su upravitelji zaduzeni za uklananje snijega i ledenica sa krovova zgrada - konkretan primjer - krov staklenog grada samo sto se nije urusio, iovako je pun rupa ali sa ovoliko snijega i kad se ovo krene topiti nastat ce ludnica, da zovem sarajevo stan? ima li neko iskustva s ovim, da li se dodatno placa ta usluga ili?
Jedino što znam da su moji roditelji zvali svog upravitelja u ovom slučaju to je OKI i oni su im rekli da će doći ali da moraju čekati,a koliko ni sami nisu znali.Pošto mama nije mogla spavati zbog snijega na krovu nisu čekali i pozvali su ljude koji dođu i isti dan sve završe. Pozovi ih i pitaj ništa ne gubiš.
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 14.2.2012 18:09:14
muaaa
Kod nas u zgradi je krov procurio.Zena kod koje je poplava u stanu zove od nedelje i CZ i upravitelja i rekli su joj da rade prioritete.Ledenice su duge i po 4 metra i to topljenje joj haos napravilo.Kako nije mogla cekati i strahovati vise zvala je neke ljude i oni su ocistili ledenice i snijeg.Tako da to znam.A ti nazovi pa vidi sta ce reci.Mislim cudno je zar i ona nije bila prioritet
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 14.2.2012 21:23:40
Blue rose RR
Upravitelji jesu dužni da čiste snijeg sa krovova, između ostalog.
Prema Zakonu o održavanju zajedničkih dijelova zgrada i upravljanju zgradama (“Službene novine Kantona Sarajevo”, broj 26/07), u članu 8. stoji:
"Redovno održavanje zajedničkih dijelova zgrada se finansira iz sredstava mjesečne naknade za održavanje i dodatnih sredstava koja odezbijede etažni vlasnici i obuhvata slijedeće poslove: 1. deratizacija u skladu sa programom Kantona Sarajevo, dezinfekcija po potrebi i dezinsekcija po potrebi, 2. redovno mjesečno održavanje i servisiranje liftova, 3. uklanjanje ledenica, snijega i leda sa streha i krovova, 4. uklanjanje svih visećih predmeta sa fasada i krovova koji ugrožavaju sigurnost prolaznika,"
Ja sam već slala mail, prije dva dana, naravno niko ni mukajet, a pošto spavaće i dječija soba su mi u potrkovlju, svako večer spavam ko na iglama jer je iznad Bog sami zan koliko snijega - ako Bog da sutra će doći jedan čiko da pogleda da li bi smio-mogao da nam o privatnoj režiji počisti snijeg sa krova.
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 14.2.2012 21:30:02
mila81
IZVORNA PORUKA: lely
Jedino što znam da su moji roditelji zvali svog upravitelja u ovom slučaju to je OKI i oni su im rekli da će doći ali da moraju čekati,a koliko ni sami nisu znali.Pošto mama nije mogla spavati zbog snijega na krovu nisu čekali i pozvali su ljude koji dođu i isti dan sve završe. Pozovi ih i pitaj ništa ne gubiš.
Od MM rodica živi u zgradi u kojoj OKI brine, i zvali ih iz ovih istih razloga kao i vi, strah od snijega, curenje i sl., i poslije nekoliko dana zvanja, oni rekli da se to posebno naplaćuje, jer su vanredne situacije, i pitali ljudi koliko rekli cc 900 km...Poslije ovoga ljudi su ljuti, razočarani, pa ili ih je samo neko htio razljuti i skinuti s vrata, ili se to stvarno naplaćuje nemam pojma, ali danas mi to ona priča, sva ljuta i razočarana
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 14.2.2012 21:35:40
Blue rose RR
I kod mene je OKI.. Ja ću im uredno proslijediti potvrdu u kojoj će stojati koilko smo čiku platili da nam očisti, pozvati se na članove zakone i tražiti nadoknadu. Ako su mogli nabešati kojekave obaveze upravitelja, a s ciljem na NAPUNE pravilnik o dužnostima, obavezama i još čemu slično, i snijeg se desi jednom u 100 godina da se mora čistitit, e pa bujrum i ispoštuj zakon.
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 14.2.2012 22:28:00
Miracle*3
Nama sutra dolazi neko da nam ocisti krov, ali me sad neka panika spopala, ne smijem zaspati, umislila sam da ce se srusit dimnjak.... Ne znam odkud mi to, mislim nema pravila, ne zivim u staroj kuci, ali me nesto uhvatilo, glava me zabolila. Sad bi ja isla skidat snijeg, ne mogu cekati sutra
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 14.2.2012 23:47:08
Dida79
Mi smo skinuli jedan dio sniega sa krova a ovo sto je ostalo se je danas pocelo topiti i sad mi na dva mjesta mokar zid Sve mi se cini da cemo morati sacekati da se jos otopi jer sad nema sanse da uspijemo zamjeniti polomljne crjepove A do tada mi nista drugo ne preostaje nego se moliti da ne dodjem u situaciju da sjedimo sa kisobranima u kuci
RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! 15.2.2012 8:46:57
leona81
jucer je nas predsjednik kucnog savjeta pozvao nekoga u privatnoj reziji da ocisti snijeg s krova i ledenice - eh sad mene interesuje sta da radim sa snijegom na krovu u staklenom? ako se pocne topiti imat cemo poplavu na terasi, a plus bojim se da stakleni nece izdrzati i da ce poceti padati na ljude...cak i kad bi pokusali nekako mi to da ocistimo - gdje da bacimo sav taj snijeg?