chuci -> RE: Brak - Veza (31.1.2012 14:59:37)
|
zavisi sve kakva je veza bila u pitanju prije braka. mislim da ove izjave tipa sve se promijeni u braku mogu davati samo ljudi koji se nisu dovoljno poznavali prije ulaska u brak. ja sam mm izvrsno poznavala prije braka, preko 7 godina smo bili zajedno, a sada joÅ¡ malo pa 5 u braku. iako nismo živjeli zajedno prije braka to ne znaÄi da ja nisam upratila kakve su njegove navike životne. Nije se on iznenadio kad je vidio da ja kaladont istiskam iz sredine tube, niti ja Å¡to on baca stvari nekad po kući, odjeću mislim. Njegove sam poznavala i ranije kao i on moje pa Äak i Å¡iru rodbinu (do neke granice naravno, ne znam ni sada tamo neke lijeve roÄ‘ake). Kod nas se Äesto deÅ¡ava da osim Å¡to se osobe ne poznaju dovoljno meÄ‘usobno (ovo mislim na poznavanje u raznim situacijama, npr osim vani u kafiću i u kinu, da znate kakav je on/ona i u kući, na putu, na poslu, kakvi su mu prijatelji, jel brižan prema životinjama itd zavisi Å¡ta je kome bitno), ne znaju ni roditelje jedni drugima dok ne doÄ‘e do samog braka pa se tu iznenaÄ‘enja deÅ¡avaju. Mislim kod nas je takva sredina da se Äesto deÅ¡ava da momak i cura izlaze, idu u kino, Å¡etaju, ponekad izleti i to je to. Onda belaj kad mu upoznaÅ¡ roditelje i vidiÅ¡ kakav je on kad je s njima, da im tvoj momak koji je super maÄo, ne smije ni progovoriti Äak i kad nisu u pravu. Ti oÄekivala da ćeÅ¡ mu biti prva u životu, jer kad ste bili zajedno i bila si, a vamo on kod kuće teÅ¡ki papuÄar koji samo sjedi i zove mamu da mu donese ÄaÅ¡u vode. MiÅ¡ljenja sam da se ovakve stvari trebaju i mogu vidjeti i prije braka, ali Äesto je zaljubljenost = zasljepljenost pa sve Å¡to je negativno i ne vidiÅ¡, ili opravdavaÅ¡, pogotovo ako je upućeno nekome drugom i kontaÅ¡ ne bi on meni nikad tako. Pa kad ti se desi neÅ¡to sliÄno iznenadiÅ¡ se i kažeÅ¡ on se promijenio. Ne mijenjaju se ljudi tako lahko. Ako je svaku noć izlazio dok ste bili u vezi, nekad s tobom nekad bez tebe s jaranima zaÅ¡to misliti da će se sada izlasci s jaranima svesti na nulu ili minimum. Ma ne znam ni Å¡to piÅ¡em neÅ¡to me ponijelo, jer sam dosada Äesto na forumu Äitala da se neko žali na ponaÅ¡anje muža. Ne znam jel neko stvarno oÄekuje da će se druga osoba u vezi promijeniti nabolje u braku pa se iznenade kad je ponaÅ¡anje ostalo isto, ili taj neko jednostavno ne upozna partnera dovoljno pa se iznenadi kad u novoj situaciji otkrije partnerovo lice koje nije dotada upoznao. Meni se u braku desila jedino promjena na bolje u smislu intimnih odnosa i provoÄ‘enja noći skupa, dakle samo na bolje. Ako to već imaÅ¡ ne vidim Å¡ta bi se to drugo moglo promijeniti.
|
|
|
|