minja_ -> RE: Kako živite vaš brak? (12.6.2012 12:25:17)
|
IZVORNA PORUKA: Anoniman IZVORNA PORUKA: shpagica IZVORNA PORUKA: Anoniman ima mjeseci kad ja zaradjujem duplo više od superuga... Šta te konkretno zanima? ja svoj novac izuzev što je potrebno za normalan život, ulažem dalje, u razne poslove kojim sam se bavila i prije udaje, mm sa tim nema ništa, niti odlučuje o mom novcu, niti me o istom pita... Evo ovo me konkretno zanima, hvala. Takodjer me zanima desi li se da je "kratak" za svoje udio finansijskih obaveza i kako to rjesavate? ako nije u mogućnosti nešto izfinansirati ja regulišem jer naravno imam više novca ne dozvoljam da bilo šta nedostaje, osobito ne djeci, ona sve moraju imati bez obzira koliko njihov tata zaradjuje jer mama zaradjuje vise i moze im priuštiti bolje.... Mene bas konkretne stvari interesuju. Sta naprimjer, ako se djetetu svidi neka igracka, i stvarno oboje smatrate da treba da je ima, a prelazi finansijske mogucnosti tvog muza, jel onda on kaze, nema tata para, kupice ti mama? Da li u tom smislu stavljate do znanja djetetu da mama vise zaradjuje i da tata ne moze priustiti djetetu sto treba. Da se razumijemo, i ja zaradjujem vise od svog muza, ali mi kucanstvo i budzet vodimo drugacije. Kako mi dijete bude odrastalo, naravno da ce biti svjesno te cinjenice, i gdje mama radi i da se plata razlikuje od posla do posla, ali nikako u smislu, tata ti nesto ne moze priustiti. Za dijete smo mi tim, i tako mu se predstavljamo.
|
|
|
|