magnolija* -> RE: problemi sa dojenjem... (31.1.2011 14:10:55)
|
evo mene opet s nekim nedoumicama ... lejla_ka i dzeni_nl, nisam vam se zahvalila, jer nisam bila aktivna na forumu zadnjih mjesec dana, pa da se zahvalim na opsirnim odgovorima na neka pitanja o izdajanju sto sam postavila, svaka vam cast sto imate vremena i zivaca nama odgovarat ja jos ne izdajem, to sam se raspitivala za vrijeme kada mi bude trebalo, za eventualno jedno-dva hranjenja sedmicno, radi mojih poslovnih obaveza, nazalost. ponavljanje je majka znanja, pa da provjerim jos jednom, kako mi je dzeni rekla da se nakon podoja izdoji "nova sisa", a zatim dovrsi i ona dojena? u tom slucaju su obe "prazne", kako onda kad bebara bude trebala jesti za 2-3 sata, da li ce se moci nahraniti bebara? koju tada siku dati? te me stvari jos muče... a sad me zanima koliko cesto je dovoljno bebaru od skoro tri puna mjeseca hraniti? moja ljubica u zadnje vrijeme jede svako 2 sata, a u noci, nakon sto zaspe, napravi pauzu od 3, nekad 4 sata do sljedeceg podoja. a nakon toga opet jede svako 2 sata. jedino je juce bio slucaj da je jela svako 3 sata. moja cura fino napreduje, rodjena sa 2560, sa 1 mjesec 3800, sa 2 - 4800, sa nepunih 3 ima vec 4800, mašala. al ja se opet mislim jel mozda ta nocna pauza od 3-4 sata u redu? da ona to ne prespava, a ipak je gladna. posebno sada kada je pronasla svoje prstice i sisa ih. tako da u noci pocne sisat u snupalac, kad je gladna, tako sam shvatila. a negdje sam procitala da je normalno da ovoliko stare bebe mogu spavati cijelu noc sa jednim ili nijednim podojem tokom noci. ili je najbolje da radim po svom nahodjenju, kako mislim i osjetim svoju curu, jer bas fino napreduje. sta mislite ? pozz
|
|
|
|