Amrino
|
Preneseno sa druge teme: IZVORNA PORUKA: djavolcica Imam velikih problema s dojenjem!Koliko god hranim bebu staru 11 dana,ona je i dalje glagna,a mlijeko mi curi iz dojki i to nenormalno!Cim je podojim ona se pokaki,prodjie malo vremena i sve iz pocetka!Molim vas pomozite mi! IZVORNA PORUKA: Anushka Djavolcice, nemoj se sikirati, male bebe bi vazda bile na sisi, to ti je tako, jos ako je mala i ne vuce previse jako.. moj je spavao na dojci danima! Redovna stolica je znak da bas i nije gladna (uglavnom za vrijeme ili poslije svakog podoja koje je vrlo cesto), jos ako je dobre boje (zlatnozuta, boja senfa) onda se nemas razloga sikirati! Pokusaj da uzme cijelu aureolu u usta, nastimaj se da vam je objema ugodno i odmaraj. Ako gubi na kilazi i ako je stolica zelena, onda se trebas brinuti. Iako se mnoge protive, i ja sam radi sigurnosti uvela flasicu 1-2 obroka AD mlijeka, jer je i gubio na kilazi i imao zelenu stolicu. Ali to je zadnja opcija. Eto mozes izracunati, male bebe doje i vise od pola sata kao obrok, a 1,5-2 h poslije opet traze. Neke duze, neke krace, ali ispadne da stalno doje, pa iskoristi ovo vrijeme da se obje odmorite, nisu dzaba babine 40 dana. Ustabilit ce se to kasnije. A da ti beba ne zaspi na dojci? i da li bljuca? podrigne li? IZVORNA PORUKA: djavolcica Hvala malo si me smirila!stolica je zlatno zute boje!Zna da zaspi na dojci!Podriguje i bljuca!Brine me isto to sto mi mlijeko non stop curi iz dojki! IZVORNA PORUKA: teta berta Ukoliko imaš viška mlijeka, šteta bi bilo da propadne. Poslije podoja izdoji mlijeko, toplo ti preporučujem Aventovu izdajalicu, brza je i potpuno bezbolna. Mlijeko možeš pohraniti u posudice u zamrzivač i može stojati jako dugo(ima tema o tome), pa ako ti bude zatrebalo ili ako ostaviš bebu na čuvanje nekome može bebi dati mlijeko na bočicu. I još nešto, ima već otvorena ova tema, pogledaj dojenje i dodavanje, tako da će moderatori ovu najvjerovatnije zaključati. IZVORNA PORUKA: djavolcica hvala na savjetu IZVORNA PORUKA: teta berta nema na čemu, sretno ti i da što prije riješite taj problem... IZVORNA PORUKA: Suzana Djavolcice, kao sto ti je teta berta rekla, imas podforum DOJENJE I DODAVANJE - dobrodosla tamo, imas mnogo tema i postova o dojenju i mnogim problemima, a evo da te i ja utjesim da ne brines i budes sretna sto ti mlijeko tako curi (i meni je), to ce se s vremenom stabilizovati, uspostavice se ponuda i potraznja, a sto je najvaznije, tvoja beba nije gladna i mlijeka ima dovoljno. IZVORNA PORUKA: Anushka Ma eto vidis da je sve ok! a ubrzo cete se uskladiti pa ce ti se mlijeka proizvoditi onoliko koliko joj treba po principu ponude-potraznje kako je vec pisano na nekim temama. Nema brige, procitaj na drugim temama savjete kako da izbjegnes neke eventualne probleme (mastitis isl - npr obloge od kupusa isl) a u medjuvremenu uzivaj. Ja sam u pocetku sve sredila u spavacoj sobi za bebu racunajuci da ce mali spavati i da ce biti nekog ritma, i poslije mjesec dana izludim i premjestim se u dnevnu sobu - tako da sad prvi put u zivotu pratim spansku seriju i to oko 6-pola7 ujutro jer mali spava na dojci! U pocetku ti treba sna i odmora, pa ako ikako mozes valjaj se i ti i odmaraj,divi se svojoj bebici i nemoj je forsirati, vjerovatno joj treba i tvoje prisustvo, toplina, miris, jos se privikava na novo okruzenje, zvukove,a bit ces i ti opustenija i sigurnija u sebe kad se malo priviknes na novu ulogu! Uzivajte obje i sretno IZVORNA PORUKA: djavolcica Anushka bas ti hvala!sad se mnogo bolje osecam!bas sam se brinula ovih dana! IZVORNA PORUKA: boogy woogy IZVORNA PORUKA: Anushka Ma eto vidis da je sve ok! a ubrzo cete se uskladiti pa ce ti se mlijeka proizvoditi onoliko koliko joj treba po principu ponude-potraznje kako je vec pisano na nekim temama. Nema brige, procitaj na drugim temama savjete kako da izbjegnes neke eventualne probleme (mastitis isl - npr obloge od kupusa isl) a u medjuvremenu uzivaj. .....U pocetku ti treba sna i odmora, pa ako ikako mozes valjaj se i ti i odmaraj,divi se svojoj bebici i nemoj je forsirati, vjerovatno joj treba i tvoje prisustvo, toplina, miris, jos se privikava na novo okruzenje, zvukove,a bit ces i ti opustenija i sigurnija u sebe kad se malo priviknes na novu ulogu! Uzivajte obje i sretno Potpisujem! Draga djavolice, ti uopste nemas problem sa dojenjem. Tebi ustvari SVE funkcionise onako kako bi i trebalo. Male bebe i jesu stalno na siki i posto je majcino mlijeko lako svarljivo (puno lakse od AD mlijeka) dojene bebe cesce jedu. Kao sto neko rece, samim tim sto ti beba kaki redovno i bljucka je znak da imas mlijeka. A sto se tice savjeta da se izdajas redovno, ja se ne bih slozila s tim jer na taj nacin neces uspostaviti sistem ponude i potraznje onoliko KOLIKO BEBI treba vec ces slati poruku mozgu da vise mlijeka proizvodi i na taj nacin rizikovati problem sa zacepljenjem mlijecnih kanala i mastisa. Priroda je savrseno dizajnirala sistem dojenja. Vazno je da nikad ne sumnjas u sebe i opusti se i prepusti se majcinskom instinktu. ZAPAMTI: MLIJEKA IMAS! TVOJE MLIJEKO NEMOZE BITI NEKVALITETNO! BEBA TI NIJE GLADNA NEGO SAMO TRAZI TVOJU BLIZINU! OVAJ PERIOD JAKO KRATKO TRAJE, SVE PRODJE PREMA TOME UZIVAJ!!!