2strawberry -> RE: Problemi sa dojenjem (9.2.2014 22:24:23)
|
Drage zenice, da li vam se desava u toku dojenja da beba pocne nekontrolirano vristati, plakati, ritati se (ali ne trzati nogicama kao da ima grceve) da prihvati sisu pa je pusti, prihvati pa pusti, pa vristi pa povuce par puta pa opet vrisne... malo pauziram, vratim ga, on opet malo vuce pa vristi? U svemu tome kakio je, kakica je bacala malo vise na zelenkastu, nije bila idealno zlatno zuta.. mislila sam mozda ga je stomacic mucio, pa ce biti u redu nakon sto je kakio.. medjutim sljedece dojenje, opet vriska i nekontroliran plac... Nisam jela bas nista neobicno danas, sto ne jedem svako malo.. Malo mu je narusen ritam spavanja, posto je vikend, pa smo stalno negdje isli, moze li biti do toga, da je opcenito nervozan a da nema nuzno veze sa dojenjem ili... sta mi je jos palo na pamet a ne znam moze li imati nekog uticaja na mlijeko.. npr. da mu se ukus promjeni i ne svidja.. danas sam dobila menstruaciju (bebi je 2.5 mjeseca) A da napomenem, moj djecak je inace mirna beba, nikada ne place bez razloga, grceve je imao mozda samo 2-3 puta od rodjenja, place samo kad je gladan ili mu je pelena prepuna. Zato me i brine kad previse place, nisam navikla :) Svaki savjet i misljenje je dobro doslo :)
|
|
|
|