Leena -> RE: problemi sa dojenjem... (1.9.2010 20:18:59)
|
Drage moje, ja nikada nisam imala nekih vecih problema sa dojenjem, hvala Bogu, tako da ni ne znam sta treba uraditi u ovoj situaciji... Ovako, moja prijateljica je rodila prije 16 dana, do sada je imala rane na bradavicama i mastitis (tek se izlijecila)... Ima dva pitanja, bila bih presretna ako neko zna sta se u toj situaciji radi ili kome se obratiti... Prvo, i bitnije, na jedoj od ragada na bradavici se pojavila krasta iz koje sada curi gnoj i ona ne zna smije li djetetu davati tu siku uopste sada i kako to da lijeci? Drugo, njoj su nakon mastitisa rekli da mora nakon sto beba doji izdojiti ono sto ostane, kaze da ugl. bude oko 20ml... E sada, kako ona to izdaja, to se i dalje stvara, treba li to stvarno izdajati, i ako da, kada moze sa tim pestati.... To je dosta iscrpljuje,a i nekako mi je logicno da sto vise izdaja vise ce se i stvarati, tj. ono sto beba sada ne popije, jer se prije toga zasiti, ce se i dalje praviti, jer se svaki put izvuce... Joj nadam se da sam jasno postavila pitanja[sm=smiley1.gif] Hvala unaprijed!
|
|
|
|