animagical -> RE: problemi sa dojenjem... (29.8.2012 23:23:52)
|
IZVORNA PORUKA: škorpija IZVORNA PORUKA: teacher75 IZVORNA PORUKA: škorpija Pretpostavljam da je Esmica ona hrabra žena što je rodila kod kuće, vjerujem da i zbog toga ona pridaje puno više važnosti isključivom dojenju, to je lijepo i pohvalno, ali trenutno izvor prevelike sekiracije, moja preporuka je dojiti i davati AD dok beba ne dobije dovolno na kilaži, poslije ako majka želi može postepeno izbaciti AD, ili nastaviti kombinovanu dohranu, dobrobit djeteta, majke , a zbog ove druge i cijele porodice je u pitanju, ovo nije više etičko pitane, dojiti ili ne dojiti već ga treba riješiti na najbrži i najbezbolniji način i ja se slazem s tobom, s tim da bih ja ipak zovnula i azru da pogleda jel dijete pravilno doji ali po nekim prethodnim postovima sam skontala da je ona prije zadnje bebe dojila troje djece[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image], ispravite me ako griješim, kontam valjda žena zna pravilno dojiti, ali svakako ne treba zanemariti tajrin savet da se djetetu provjeri krvna slika pa bili su u bolnici na jezeru, bebi su uradjeni svi nalazi, sve je uredu.... ja samo mogu reci da ja ne bih imala hrabrosti nastaviti iskljucivo dojenje u takvoj situaciji...sto ne znaci da se za mjesec dva to sve nece popraviti i promijeniti... esmice masallah curica je divna.. ali ovako je izgledao i moj sin, dosta je kalirao, i na porodjajnoj bio tek 14 dan od rodjenja...iste upale okice, iste kosti, isti obrazi...kod nas je doduse krenulo taj 14 dan u plus, pa smo sa mjesec bili 1kg u plusu...hocu da kazem, oni brzo nadonkade, samo dok krene....mozda vama treba da ti mirne duse poslusas pedijatre, da se opustis pa da i dojenje proradi.. zelim ti od srca sve najbolje
|
|
|
|