RE: problemi sa dojenjem... (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dojenje i dodavanje

Poruka

anđelo -> RE: problemi sa dojenjem... (21.5.2012 16:28:33)

i još,zaboravih...meni je pedijatar na jezeru govorio kako je 750 grama minimum da beba dobije mjesecno.Čak mi i tablicu napravio dobijanja po kilaži,za dan,sedmicu i mjesec

Selma Kikoebu -> RE: problemi sa dojenjem... (21.5.2012 16:58:08)

andjelo, bas mio je drago, i ovdje da ti kazem
vidis, nema vise razloga za brigu, a abd, vidjeces za 7 dana, ako bude jos koji gram u plusu, tek ces se veseliti

treće -> RE: problemi sa dojenjem... (21.5.2012 17:29:48)

[sm=bravo.gif] anđelo
i selma i dush
terminuše ova djeca izjelicee i moj je rođen s 3,5 sad 5 ima, još bih voljela da hoće dudu da mi ruke odmori

magdalenaa -> RE: problemi sa dojenjem... (21.5.2012 18:16:43)

ajde hvala Bogu Alhemičarka da je mlijeko krenulo ma nije toliko strašno davati bebi AD , pa moju su tako hranili u bolnici dok meni nije naišlo,,,,,,,,,,,,,

megi -> RE: problemi sa dojenjem... (21.5.2012 23:03:54)

andjelo super za bebaca

sad se opusti
pratila sam te dok si pisala, vidis da nemas razloga za brigu

mi samo dojimo i bili smo na vakcini sa mjesec i koji dan rodjeni sa 3.600 sad imamo 4,5 kg

nego da vas pitam desava li se jos kome
naime kad dojim na drugu siku kad krene mlijeko tacno osjetim ne znam kako da nazovem kao sijevanje korz svaki kanalic na toj drugoj dojci i krene mlijeko na nju
to traje nekoliko secundi i prestane
bas mi je[sm=zmeden.gif]

teacher75 -> RE: problemi sa dojenjem... (21.5.2012 23:07:49)

to ti je sasvim normalno, valjda su kanalici povezani, pa kad beba povuce iz jedne imas reakciju u drugoj

megi -> RE: problemi sa dojenjem... (21.5.2012 23:15:16)

tiki hvala
ma i ja kontam da je to to
nesto se ne sjecam kako je bilo sa adnom ko da sam se porodila prije 15 a ne 3 godine[sm=smiley1.gif]

Selma Kikoebu -> RE: problemi sa dojenjem... (22.5.2012 5:49:39)

IZVORNA PORUKA: megi

andjelo super za bebaca

sad se opusti
pratila sam te dok si pisala, vidis da nemas razloga za brigu

mi samo dojimo i bili smo na vakcini sa mjesec i koji dan rodjeni sa 3.600 sad imamo 4,5 kg

nego da vas pitam desava li se jos kome
naime kad dojim na drugu siku kad krene mlijeko tacno osjetim ne znam kako da nazovem kao sijevanje korz svaki kanalic na toj drugoj dojci i krene mlijeko na nju
to traje nekoliko secundi i prestane

bas mi je[sm=zmeden.gif]

i kod mene je tako, tacno osjetim kad krene...ali eto, vidim da je normalno.

Nego kad smo kod kilaze, ima li neka tablica na kojoj se moze vidjeti koliko na kilazi dobijaju mjesecno ili sedmicno dojene bebe?

djoisa -> RE: problemi sa dojenjem... (22.5.2012 7:47:37)

koliko treba dobivati na tezini iskljucivo dojena beba, pogledati ovdje:

http://www.roda.hr/article/readlink/2301

anđelo -> RE: problemi sa dojenjem... (22.5.2012 10:20:53)

Drage moje savjetnice,drage mame, s ponosom vas obavještavam da smo 24 sata (sad će biti još malo) smo isključivo na siki...[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

doji on i dalje po 5 minuta,spava nekad sat poslije toga,nekad 3 sata,ali ne brinem brigu,očigledno to je neki njegov ritam....
ne izdajam se više ,nadam se da neće doći do problema zbog toga,ako baš osjetim veliku prenapunjenost izdojit ću se malo....
imamo do sad 4 pelena napišanih(istina nisu toliko napišane kao kad sam ga prije još tovila nakon podoja)ali valjda je to to.....jednu pelenu mu još moram skinuti kad se probudi,pa da bude 5

kaka imamo 3,jednu kako treba,a druge dvije nako vala,nisu nešto,razletile se po peleni,ali je taman sadržaja kao 5 km kovanica

eh sad u 1 tačno će bit 24 sata kako smo na siki isključivo,nadam se još da ce imat jednu stolicu

jučer mi je spavao na dvosjedu u dnevnom,a bila otvorena balkonska vrata nasuprot njemu...bio je on doduše pokriven,ali baš je vjetar puhao nekakav ,i eno mi sad šmrca....sinoć sam mu 4x čistila nos onim aspiratorom,i baš izađe velika količina slinica,sve vodenaste nekakve,a žao mi ga kad ne može da diše...nadam se da to prebrodimo brzo

djoisa -> RE: problemi sa dojenjem... (22.5.2012 10:25:46)

anđelo cestitam [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sloncek.gif[/image] i samo tako nastavite...

dush -> RE: problemi sa dojenjem... (22.5.2012 10:27:24)

Andjelo [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Bas mi je drago zbog vas i dojenja!!!! Ma super!!! Ma vidjet ces da ce to biti super!

Megi, ja taj osjecaj u sikama imam kada se stresem i najezim.

teacher75 -> RE: problemi sa dojenjem... (22.5.2012 10:36:17)

andjelo, [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

anđelo -> RE: problemi sa dojenjem... (22.5.2012 10:47:56)

hvala drage moje [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

samo još da kažem da je ovo i vasa zasuga,i da bez vase pomoći,pomoći Lejle drage i Scarlet nebi uspjela....ostaje nam još 6 dana pa da se još više radujemo aBd......upravo mi je uputio jedan široki osmjeh,kad sam mu tepala maloprije[sm=smiley1.gif]

megi -> RE: problemi sa dojenjem... (22.5.2012 12:09:40)

ma andjelo on je super
vidis da mu ne treba dohraa,
jel vi stvarno gledate na sat koliko bebe doje
ja sam sa prvom gledala ali sad jok, dam joj ona doji dok je ne izbaci nekad 5, nekad 10-15 min traju podoji

nije bas za ove teme ali ne znam gdje da pitam smijem li zubaru, odnosno primiti anesteziju da popravim zub dok dojim[sm=zmeden.gif]

teacher75 -> RE: problemi sa dojenjem... (22.5.2012 12:48:11)

ni ja ne gledam na sat, gdje cu gledat kad je ko krofna, dobio 1350 grama za mjesec dana[sm=smiley36.gif]a za anesteziju ti ne znam[sm=zmeden.gif]

marinčii -> RE: problemi sa dojenjem... (22.5.2012 12:52:21)

ma andjelo on je super
ja sam sa prvom gledala ali sad jok, dam joj ona doji dok je ne izbaci nekad 5, nekad 10-15 min traju podoji

nije bas za ove teme ali ne znam gdje da pitam smijem li zubaru, odnosno primiti anesteziju da popravim zub dok dojim[sm=zmeden.gif]

megi ja koliko znam smiješ ići zubaru,samo ne smiješ slikati zub a anesteziju smiješ primiti,ja nisam osobno išla dok sam dojila jer nije bilo potrebe al moja jetrva jeste ,

Hanady RR -> RE: problemi sa dojenjem... (22.5.2012 12:53:54)

ma andjelo on je super

http://www.ringeraja.ba/forum/m_97115/mpage_2/key_/tm.htm

postoji anestezija koje može uz dojenje i to bi odbra stomatolog trebao znati...

anđelo -> RE: problemi sa dojenjem... (22.5.2012 13:13:03)

da pitam i ovdje,pa gdje mi prije odgovori se....
moj N ima bijel jezik,eh sad znam da ima način skidanja tog bijelilaili gljivica sa sodom, ali ne znam omjer vode i sode koliki ide,pa ako neko zna neka napiše please.....

djoisa -> RE: problemi sa dojenjem... (22.5.2012 14:35:02)

jesi li sigurna da se radi o gljivicama? neko je pisao o istom problemu par postova prije...i dao taj racep sa sodom...a imas i tekst o tome na rodi pa procitaj http://www.roda.hr/article/readlink/1509

anđelo -> RE: problemi sa dojenjem... (22.5.2012 15:41:08)

hej,ja mu sterilnom gazom i prokuhanom vodomprobala skinuti to sa jezika,i ide to,skida se,vjerovatno od mlijeka bilo....al opet mu nisam sve do kraja skinula ,čitav jezik očistila,samo po sredini,jer mi ga žao da plače.....samo nek nije krupica

animagical -> RE: problemi sa dojenjem... (23.5.2012 10:42:52)

naslage mlijeka nema potrebe skidati s jezika

anđelo -> RE: problemi sa dojenjem... (23.5.2012 11:41:11)

IZVORNA PORUKA: animagical

naslage mlijeka nema potrebe skidati s jezika

znam,već sam morala probati,da vidim,radi li se uopće o mlijeku na jeziku,a onda usput rekoh i da očistim....

evo da prijavim još jedan dan samo dojenja...međutim nikako da postignemo broj od 6 napišanih pelena..i juče i danas jedva 5...a stolica imamo 4 boje senfa

animagical -> RE: problemi sa dojenjem... (23.5.2012 11:49:24)

nije 6 napisanih pelena...to zvuci kao da treba pelena biti teska koliko je popisana.... popisana pelena je eto, jedan pis-pis...ne trebas cekati da bude sad nesto puna pelena

djoisa -> RE: problemi sa dojenjem... (23.5.2012 11:50:04)

koje pelene koristis? teze je sa jednokratim pelenama pratiti popisane pelene...ali broj i boja stolica mislim da je zadovoljavajuca..i ne trebas "teziti" nekom br. prljavih pelena, ali bitno je da ih ima...i da je opste stanje bebe uredu..isto tako kod dojenih beba moze izostati stolica nekoliko dana sto je isto normalno...

"Mokra pelena"  je tezine kao da ste u suhu jednokratnu pelenu dodali 1-2 zlice vode.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  139 140 [141] 142 143   Sljedeća stranica >   >>