Super Beba -> RE: problemi sa dojenjem... (11.4.2012 10:47:31)
|
IZVORNA PORUKA: anđelo sad ugrabih vremena da pročitam ovo za tople obloge moja beba se danas u 2 sata probudila i dojila do 4 sata...bio je jako gladan pregledanio tako da mu nije bilo dovoljno mlijeka u mojim dojkama jer je bio razdražljiv na sisama. mada kada pritisnem bilo je pomalo milijeka. dali smo mu cucu da mu ne dajemo dohranu, međutim to je kratko trajalo, nosali ga i pjevali mu ali je on pregladnio. popio je 30 ml dohrane, da smo mu dali i duplo popio bi. nakon toga smo oboje zaspali, on spava sve do sada, razbudio se pri kupanju ali i poslije nije htio dojiti. znači ukupno 5 i po sati spava i sada mrljavi po dojci i spava. budimo ga na razne načine ali je previše ošamućen da bi dojio, sutra ga vodim predijatru da mu izmjer bilirubin.imao je 3 zlatnožutne stolice a pelene nisu naročito napišane. Ako ima žuticu, nemojte mu davati ovoliko da spava. Moj je mali imao produženu žuticu (trajala je preko 2 mjeseca) + bio je 5 dana na sunčanju u bolnici gdje su ga hranili dohranom (ja sam se u tom periodu izmuzavala da bih održala mlijeko), pa smo ponovo uspjeli da se vratimo na isključivo dojenje do 6.og mjeseca (kada je počeo da jede krutu hranu), a AD nikad nisam imala u kući... Helem, bebu sa žuticom jeste teško probuditi, al' nije nemoguće...Ako ti ne pali škakiljanje po obrazima, iza ušiju i ispod brade (predio vrata), namoči gazu s vodom i pređi sa gazom po vratu, pogotovo stražnji dio i malo iza ušiju...isto tako možeš mokrom gazom preći i po tabanima...raskomoti malo bebu, nek joj bude svježije, jer i to nekad zna je razbudit... U svakom slučaju, nemoj joj davati da puno spava...mlijeko joj je tvoje izuzetno bitno, pogotovo zbog ispišavanja, jer tako se organizam rješava viška bilirubina... Svakako, sretno od mene i da se što prije riješite žutice...I da, gledaj da bebu stavljaš pored prozora, barem na dnevnu svjetlost, ako već nema sunca...vjerujem da su ti to već rekli u bolnici...
|
|
|
|