hanabanana -> RE: Nestala djeca :( (23.9.2008 14:30:49)
|
Ovo za merkator je buba koja se s vremena na vrijeme pusti. Prošle godine je bio aktuelan Robot, a prije toga WISA. S druge strane moram reći da u 75 % slučajeva nestale djece se radi o tome da je jedan roditelj dijete odveo. Znači radi se o razvedenim roditeljima gdje samo jedan ima pravo starateljstva. Drugi roditelj odvede dijete na više od onog što mu je sud dodijelio, i to se smatra već kidnapovanjem. Otmice djece se dogadjaju, jer da je suprotno ne bi se pričalo toliko o tome, ne bi postojali statistički podaci. Naravno da me strah toga, ali nisam paranoična. Medjutim isto tako nikada, ali nikada ne bih ostavila svoje dijete samo u apartmanu na moru a ja otišla na većeru. Moja djeca mi uvijek moraju bit na očima. Mene zabrinjava nešto drugo. Dokazano je da 90 % djece u uzrastu do 5 godina će krenuti s osobom koja pridje i kaže: Ok, nemoj plakati, idemo potražiti mamu. To je ono što me šokira. Jer dijete u tom trenutku kada je samo, čuje samo jednu riječ koju mu upucuje stranac, a to je riječ MAMA. Upravo radi toga kažem dijete uvijek treba imati na očima, a Hanu sam od kada je počela pričati učila da čim joj pridje neko stran, a mene tu nema, da vrišti koliko je grlo nosi. Kasnije, kada je mogla već nešto shvatiti kupila sam knjigu " Ne pričaj sa nepoznatim " - knjiga od Winnia Pooha Pouke iz Stojutarske šume, gdje je ova problematika jako fino objašnjena da je i djeca mogu shvatiti.
|
|
|
|