M kao Mama -> RE: Kiretraža ili Čišćenje (9.5.2014 11:56:12)
|
IZVORNA PORUKA: ljubicas_ta Hvala svima na odogovorima i podršci. Kod mene se izdešavalo mnogo od dana mog javljanja. Naime hitro sam se naručila privatno za kiretažu (nakon dijagnoze blighted ovum) (tj. suprug me naručio, zaboravila sam ime doc.) Rekli su da daju potpunu anesteziju i da se cijeli proces završi za 15 min. malo se odleži cca 2h a potom se ide kući. Do samog datuma imala sam nekoliko dana. Doc radi i na klinici a potvrdio je da vrlo teško daju potpunu anesteziju na klinici (trebala bi biti neka veza i sl. a ni to nije garancija) a da pod lokalnom to sve izgleda kao da anestezije uopšte i nema...Ovdje već postajem zabrinuta Kako sam željela da znam sami proces, pogledala sam video snimke ovih operacija i naravno dobila nevjerovatnu tremu i strah.(možda ovo nisam trebala raditi, no 21 vijek je..) U međuvremenu počinjem krvariti. Pored svega stalno sam iščitavala forume, i uvidjela da po stranim forumima kao što su britanski ili američki, 90% žena spominje da su čekala prirodni pobačaj, tj da su im doktori predlagali kiretažu ili da čekaju prirodni. Krvarenje koje je počelo (10ta sedmica "trudnoce") nisam mogla odgonetnuti šta je u početku. Prvo se pojavilo kao bijelo pranje tamnije boje a potom se lagano povećavalo ali sve u domenu kao prvi sati menstruacije...Pozovemo doc. i spomenemo da je krvarenje počelo a da do termina imam još 5 dana. Doc je rekao da ne brinimo i da čekamo termin. Kako se termin probližavao sve sam veći strah imala od samog zahvata...na kraju sam odustala i nisam otišlana zakazani termin. Odlučila sam da sve to ode prirodno.. 7 dana je trajalo "krvarenje" u obrisima, tako malo i tamno smeđe boje, poput kahve, baš kao prvi dan ili prvi sati menstruacije i sve ovo vrijeme bez ikakvih bolova. Nakon sedam dana u toku dana odjednom me počeo boliti donji stomak. Poput boli kada treba početi menstruacija, međutim bol se povečavala iz minute u minutu. To je trajalo 1-2 h dok više nisam mogla stajati na nogama, pa sam otrčala u toalet onako da se smirim, jednostavno me nešto natjeralo u toalet iako nisam imala potrebu. U tom momentu iz mene je izašla posteljica i vrećica. Bolovi su prestali u sekundi, kao da nista nije bilo. 1h-2h sam malo obilnije krvarila, no ta krv je potpuno bila čista i jarko crvena za razliku od tipične mestrualne. Poslije toga krvarenje se postepeno smanjivalo. Dakle prošle su dvije sedmice od početka. Još uvijek krvarim, opet u obrisima, dakle smanjuje se vidno. Jedva čekam da se ovo sve završi kako bih opet uživala u "čarima" braka [sm=bravo.gif] Nakon što ovo prestane, otići ću na pregled za svaki slučaj, no sigurna sam da je sve OK i da je tijelo uradilo svoje. Ovo je moje iskustvo. Napisala sam ga jer na opise prirodnog pobačaja nisam nailazila. Molim Boga da mi se ovo više ne ponovi :( ovo je prehrabro, ostadoh bez teksta
|
|
|
|