RE: Fotografije nasih stomacica II (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Mamina pčelica -> RE: Fotografije nasih stomacica II (19.4.2014 14:41:12)

IZVORNA PORUKA: Bubydina

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] mashallah stomačića,,,

mamina pčelica[sm=smiley1.gif]mashallah,predivna si,
i još malo i inshallah eto tvoje [sm=duda.gif] da ti bude hairli[sm=smiley31.gif]

Dandi[sm=smiley1.gif]ma vidi ti kako nam Maša raste[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
mashallah[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

ljubicica[sm=smiley1.gif][sm=love.gif] zaljubim se i tvoj tomi,
mashallah,i ja jedva čekam da moj bude veći,
a draga ti izgledaš predivno,i treća trudnoća[sm=bravo.gif]

A te priče,i ja slušam,ja sam nekako sitnija,
ali svi govorili da to sve ide bebi,ono očekivali da je beba već ogromna,
a baš i nije,i logično,i mama i babo su sitni,,,,
pa mi odma počeli dosađivati da jedem...ono kao da sam ja šta kriva[sm=smiley13.gif]
Nekad mi dođe da ne idem nikud,da se isplačem[sm=smiley19.gif]
muka mi od naroda

Hvala draga...a ne sekiraj se...i meni su tako govorili do neki dan.Jos me dr nasekirao na pregledu,kaze ako beba bude do 2,5 kg bice super. [sm=zmeden.gif]
Kad sam mu otisla nakon 15 dana,beba teska 3200...bezveze sam se sekirala.Naravno,najbitnije je da je sve ok s bebom i da dr obicno kilazu ''fulaju'' ali ipak nije svejedno kad ti tako kazu....jos ako je prva beba i pojma nemamo...grrr [sm=smiley1.gif]

I mene sad nalaz nasekirao,u urinu dosta bakterija vec drugi put...i opet po antibiotiku.Znam da su bakterije skoro pa normalne u trudnoci,ali prije 6 god sam imala esherihiu,pa imam fobiju od nje...[sm=smiley13.gif] tjesim se cinjenicom da bi ipak dr reagovao da smatra da je nesto ozbiljno u pitanju,a ne obicna upalica (s obzirom da su proteini 0,3 ).

Vanne -> RE: Fotografije nasih stomacica II (19.4.2014 16:36:44)

DANDI zeno rastes li rastes [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] kako masa napreduje na sljedecem slikanju ti nece moci ta majica aBd...mazi nam drugaricu i ljubimo vas [sm=smiley1.gif]

LJUBICICE i ti si mi prezgodna,pravo lijepa trudnica...

Ti LOVEPOWER iduci put slikaj fino lice da te vidimo...djelujes mi pravo ljepuskasto ovo sto se da vidjeti,to sam ti prosli put htjela reci ali sam zaboravila [sm=smiley1.gif]

MAMINA PCELICE presladak pupo masallah...sve ste prelijepeee...

dandi84 -> RE: Fotografije nasih stomacica II (19.4.2014 20:50:59)

IZVORNA PORUKA: Vanne

DANDI zeno rastes li rastes [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] kako masa napreduje na sljedecem slikanju ti nece moci ta majica aBd...mazi nam drugaricu i ljubimo vas [sm=smiley1.gif]

LJUBICICE i ti si mi prezgodna,pravo lijepa trudnica...

Ti LOVEPOWER iduci put slikaj fino lice da te vidimo...djelujes mi pravo ljepuskasto ovo sto se da vidjeti,to sam ti prosli put htjela reci ali sam zaboravila [sm=smiley1.gif]

MAMINA PCELICE presladak pupo masallah...sve ste prelijepeee...

Hvalaaaaaaa ti Vanne. Masa raste hvala Bogu. Meni se cini da sam ista al kad uporedim slike vidim da je pupo narastao. U majici ima jos prostora, makar jos jednom za mjesec da se slikamo.[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Cuvaj se drugarice I mazi mi Saru [sm=smiley1.gif]

Ljubicica3 -> RE: Fotografije nasih stomacica II (19.4.2014 23:51:34)

Vanne,Babydina hvala puno na lijepim komentarima,I vi ste za mashallah kao I sve ostale trudnice.BABYDINA ne slusaj mahaluse vec sam spominjala kako je meni bilo sa prvom trudnocom.Jedi koliko mozes beba ce sebi uzeti koliko je njoj potrebno a potrebe joj sigurno nisu velike pa zamisli samo kad se beba rodi koliko moze popiti mlijeka ni pola fildzana sto moja mama kaze.

Mamina pčelica -> RE: Fotografije nasih stomacica II (20.4.2014 12:00:42)

Vanne hvala puno...
Babydina potpisujem post Ljubicice....mahalusama trudnica treba da bude stokilasica [sm=smiley36.gif] a i onda bi nasle neki komentar.Ti jedi koliko mozes,bitno je da se beba razvije normalno a kilaza...ih,i ja rodjena s 2,8 kg,pa nista mi nije falilo...sad me ima i viska [sm=smiley36.gif]

[sm=bravo.gif]

MamaMaa -> RE: Fotografije nasih stomacica II (26.4.2014 14:13:13)

[img]http://www4.slikomat.com/13/0426/z95-Slikaa.jpg[/img]

Mislila sam početi stavljati svoje slike nakon što napunim 20. sedmica, ali slučajno se maloprije slikam i kad sam pogledala slike skontam da mi je stomak već veliki, na ogledalu mi ne izgleda tako. [sm=smiley36.gif]
Zato evo nas sad, dok još uvijek nismo ogromni, da se vidi odakle smo krenuli.
Danas 17+6, još uvijek se nisam udebljala ni jednu kg, ali zato, kao što vidite, imam zaliha. [sm=smiley1.gif]

dandi84 -> RE: Fotografije nasih stomacica II (26.4.2014 15:34:51)

IZVORNA PORUKA: MamaMaa

Mislila sam početi stavljati svoje slike nakon što napunim 20. sedmica, ali slučajno se maloprije slikam i kad sam pogledala slike skontam da mi je stomak već veliki, na ogledalu mi ne izgleda tako. [sm=smiley36.gif]
Danas 17+6, još uvijek se nisam udebljala ni jednu kg, ali zato, kao što vidite, imam zaliha. [sm=smiley1.gif]

Masalaaaaaa pupeeee... Bas je lijepo narastao. Ti si pravaaaaa zgodnicaaaa[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

lovepower -> RE: Fotografije nasih stomacica II (26.4.2014 20:36:11)

mashAllah pa terminuso iste su nam pupe[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
zgodna buduca mamica,sta je ovo sezona ultra zgodnih trudnica[sm=zz_dance.gif][sm=zz_dance.gif]
Vanne samo za tebe bicu kompletna na iducoj slici,ne valja trudnicu odbiti[sm=smiley36.gif]

elmaL -> RE: Fotografije nasih stomacica II (26.4.2014 21:18:48)

Mashallah MamaMaa super pupa [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

A linija ti je [sm=love.gif][sm=love.gif] [sm=smiley20.gif]

Ovo je bas sezona vitkih zgodnih [sm=nosecka.gif]
Osim ovih pojedinih koje su tu zbog razvnoteze [sm=zz_smug.png][sm=zz_smug.png]

Bubydina -> RE: Fotografije nasih stomacica II (26.4.2014 21:32:32)

MamaMaa mashallah,vidi pupe[sm=love.gif]
vitka[sm=nosecka.gif]
a gdje ti vidiš te zalihe,molim te[sm=zz_er_what.png] [sm=zmeden.gif]

Vanne -> RE: Fotografije nasih stomacica II (26.4.2014 23:28:32)

MamaMaa prelijep ti je stomacic i pravo si zgodna....sto kazu ostale zenice'ovo sezona zgodnih trudnica...

lovepower cekam sliku. Uvjerena sam da si prava ljepotica [sm=smiley1.gif]
Mogla bi se i ja slikati,zadnju sam stavila u 27 nedjelji a sad 31... dok se nakanim [sm=smiley36.gif]

MamaMaa -> RE: Fotografije nasih stomacica II (27.4.2014 10:21:22)

dandi84, lovepower, elmaL, Bubydina i Vanne hvala vam svima puno na ovako lijepim komentarima. [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Bubydina, što se tiče zaliha koje sam spomenula, vjeruj mi - ima ih. Evo reći ću ti "dimenzije" pa sama prosudi... na 1.67 cm visine ušla sam u trudnoću sa 80 kg. Taman sam tih dana planirala na dijetu i test mi pokaže dvije crtice. Uhh bila sam sretna zbog trudnoće, ali sam se već vidjela sa preko 100 kg. Srećom, zasad još uvijek vaga ne ide preko 80 kg. Šta znam, nekako mi je dobro raspoređeno, a i potrudila sam se da slikam iz dobrog ugla, da vam ne budem baš na prvoj slici kao slonica. [sm=smiley36.gif]

dandi84 -> RE: Fotografije nasih stomacica II (27.4.2014 13:43:32)

dandi84, lovepower, elmaL, Bubydina i Vanne hvala vam svima puno na ovako lijepim komentarima. [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Bubydina, što se tiče zaliha koje sam spomenula, vjeruj mi - ima ih. Evo reći ću ti "dimenzije" pa sama prosudi... na 1.67 cm visine ušla sam u trudnoću sa 80 kg. Taman sam tih dana planirala na dijetu i test mi pokaže dvije crtice. Uhh bila sam sretna zbog trudnoće, ali sam se već vidjela sa preko 100 kg. Srećom, zasad još uvijek vaga ne ide preko 80 kg. Šta znam, nekako mi je dobro raspoređeno, a i potrudila sam se da slikam iz dobrog ugla, da vam ne budem baš na prvoj slici kao slonica. [sm=smiley36.gif]

Ne znam kakav ti je kut slikanja al na ovoj slici ti ne bih dala vise od 60 kg...[sm=smiley1.gif]
A nigdje ne pise da ces izaći na 100 kg...Malo se posveti ishrani i bice sve ok...Ne mora svaka trudnica da dobije 20+ kg u trudnoći...[sm=smiley1.gif]

Bubydina -> RE: Fotografije nasih stomacica II (27.4.2014 14:47:19)

MamaMaa Ma nisu bitne dimenzije,bitno je kako se to vidi,
a ovdje se stvarno ne vidi,
ja sam samo vidjela pupu,
vjeruj da postavim sliku,nebi se primjetilo da sam šta mršavija od tebe[sm=smiley36.gif]
Ja sam 22+3 sedmice pa sam u plusu 3kg

A pravo ti je Dandi rekla ne znači da ćeš imati 100kg,
nekad mršavice udebljaju i po 30kg

ananas_ze -> RE: Fotografije nasih stomacica II (27.4.2014 14:55:07)

joj koliko stomacica nisam upratila[sm=smiley3.gif] [sm=smiley9.gif]
a krasni su, uzivajte [sm=muca.gif][sm=love.gif]

MamaMaa -> RE: Fotografije nasih stomacica II (28.4.2014 10:35:14)

dandi84 i Bubydina znam i ja da ne mora značiti da ću dobiti 20 i više kg u trudnoći, ne bih ni smjela od doktora. [sm=smiley36.gif] Namjerno sam izabrala stručnog, ali baš strogog doktora kad je debljanje u pitanju da bi me držao pod kontrolom. Srećom, otkako sam trudna imam manji apetit, više ne podnosim obilne obroke pa je zasad dobro, samo se nadam da se neću naglo udebljati, 1-2 kg mjesečno do kraja trudnoće bi mi bilo idealno.

A vas dvije, a i ostale, mogle bi postaviti nove sličice, a? Ajde da vidimo kako bebice i stome napreduju. [sm=bravo.gif]

dandi84 -> RE: Fotografije nasih stomacica II (28.4.2014 11:15:26)

MamaMa slikali smo se nedavno pa cemo za dvije nedelje opet...Mi se slikamo svake 4 nedelje u istoj odjeci (dok mognem to isto obući[sm=smiley36.gif]) i tako se najljepše vidi koliko napredujemo i rastemo [sm=smiley1.gif]Mene moj doktor jos nikad nije izvagao do sad...Samo kaze lijepo izgledate [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Bubydina -> RE: Fotografije nasih stomacica II (28.4.2014 21:04:46)

MamaMaa neki dan sam se slikala,
ali slike nekako slabe,toliko mračno u kući,
jer nam konstantno pada kiša,oblačno...tako da nisam ni postavila sliku,
ovdje ima od 19 sedmica,sad sam 22+4,možda će biti slika s 23 sedmice,
a rastemo [sm=bravo.gif]
samo još se "slabo" primjeti da sam baš trudna[sm=smiley13.gif]

hapymum -> RE: Fotografije nasih stomacica II (29.4.2014 22:08:57)

[img]http://www4.slikomat.com/13/0429/mat-201404.jpg[/img]

Evo i nas 32 sedmica

dandi84 -> RE: Fotografije nasih stomacica II (29.4.2014 23:01:38)

IZVORNA PORUKA: hapymum

[img]http://www4.slikomat.com/13/0429/mat-201404.jpg[/img]

Evo i nas 32 sedmica

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]Lijepa trudnica stvarno...Masala pupe[sm=smiley1.gif]

Ljubicica3 -> RE: Fotografije nasih stomacica II (30.4.2014 3:38:14)

Hapymum... divna si a pogledaj pupice sto se oslikao [sm=bravo.gif]...moj se skroz smanjio sad u trudnoci sto stomak veci on manji.A jos vise te krasi ta rucica sa tvoje desne strane.

elmaL -> RE: Fotografije nasih stomacica II (4.5.2014 14:07:11)

IZVORNA PORUKA: elmaL
IZVORNA PORUKA: elmaL
punih 30 sedmica [sm=smiley1.gif]

[img]http://www4.slikomat.com/13/0306/2xx-30sedm.jpg[/img]

a sad smo 35+4
[img]http://www4.slikomat.com/13/0414/dbv-354.jpg[/img]

I evo nas sad punih 38 [sm=bravo.gif] Vjerovatno je to to sto se tice slikica nase pupe, osim ako nam potraje duze do dolaska [sm=duda.gif]
[img]http://www4.slikomat.com/13/0504/81-38sed.jpg[/img]

dandi84 -> RE: Fotografije nasih stomacica II (4.5.2014 14:19:48)

Elmal masala prelijepa si. Doista sijas. Vidi se da ti [sm=nosecka.gif] prija.
Lak porod ti zelim I zivu I zdravu bebicu aBd.[sm=smiley1.gif]

elmaL -> RE: Fotografije nasih stomacica II (4.5.2014 14:22:49)

IZVORNA PORUKA: dandi84

Elmal masala prelijepa si. Doista sijas. Vidi se da ti [sm=nosecka.gif] prija.
Lak porod ti zelim I zivu I zdravu bebicu aBd.[sm=smiley1.gif]

Hvala dandi [sm=smiley9.gif][sm=zz_rolleyes1.png][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

malen@89 -> RE: Fotografije nasih stomacica II (4.5.2014 14:42:42)

Joj elmaL kako lijepi pupo,masala prava si zgodna trudnica [sm=bravo.gif]
Moze li se uposte postaviti slika s mobitela?Ja bi stavila svoju ali neznam kako to ide?[sm=smiley13.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>