jasmin
|
Kod mene su svi hB dobrodosli. Ali sve u svoje vrijeme . Ja,od udaje,gost sam u kuci svojih roditelja,iako oni ne misle tako. Ali ja se tako osjecam. Nikada ne otvaram frizider,ladice,ormar i sl,bez pitanja. Kad nesto hocemo da kuhamo,pravimo i sl,pitam. Moji roditelji su gosti kod mene. Ja sam gost u kuci roditelja mm. Roditelji mm su gosti kod mene. Ali mogu da se opustim kod njih,jer su blizak rod,bas kao sto se mogu opustiti kod seke,prijateljice i sl,iako sam i kod njih gost. Udala sam se za mm,a on je ozenio mene. Podrazumijeva se da smo oboje imali i imamo hvala Bogu porodice prije vjencanja,ali to ne znaci da te porodice idu s nama i da nema frke ako su stalno tu. Mogu doci kad pozele,no ne mogu ostajati kako zele. I ja i mm imamo pravo na svoj mir. Razvela bih se istog trena kada bi mm pomislio da sam idiotkinja jer mi u datom trenutku zasmeta necije prisustvo. Ili pak,prezrela bih sebe kada bih pomislila da je mm idiot jer mu nije do gostiju bas kada su moji po 5 put zaredom rekli da hoce doci. Moze da se ibreti cijela planeta,ali meni je privatnost svetinja i necu da namecem muzu nesto sto ne treba da trpi niti ce on nametati meni to isto. Mada,mi hB nemamo takvih problema,svima je ok,dolazimo si,ali ne svaki dan i svi smo veseli,vise se postujemo. Ja kod svojih mogu ici svake minute,jer smo mi nasi,a mm kod svojih,jer su oni svoji. Eh sad...da se desi da imam slucaj kao visnjica1...ja bih poslusala savjet od animagical,probala bih,ako ne ide,pa Boze moj,rekla bih sasvim pristojno da mi treba odmora i ne mislim da bi se ljutili,barem ne bi dugo,ja ipak imam pravo na svoj mir,na uzitak s mojom bebarom i mir s nasom malom porodicom. 21-i je vijek...pustite mi zaostale balkanske obicaje .