Blue rose RR -> RE: Ukidanje popodnevnog sna (16.1.2012 10:59:43)
|
IZVORNA PORUKA: mišur Moj dječak ima 3,9 godina i još nije preskočio dnevno spavanje. Imamo ponekad situacije da mu se kao ne spava, pa leži i prevrće se po sat vremena, ali uvijek na kraju zaspi. Bori se tad da ustane, ali još mu nisam popustila i imam sreću da je poslušan, tako da nemamo sa tim problema. ja sam mišljenja da trebaju što duže spavati preko dana, do škole bi bilo idealno, jer smatram da im ipak treba popodnevni odmor između igre. Polazim od sebe, da i meni prija da ponekad(u rijetkim momentima, doduše) odmorim barem pola sata, pa kako onda ne bi njima koji su u razvoju i čiji mozak radi sto na sat. Potpisujem Mišur. Moja kikica ima šest godina, i još uvijek imam popodnevni odmor, bilo u smislu spavanja bilo u smislu ležanja u krevetu. Potreba joj je taj odmor. Međutim ono što je kod mene specifično, jeste to da kika ustaje ujutro u 06,15 i ona taj dan mora odspavati oko 1300 do 1500 sati, da bi opeet večeri legla najkasnije do 2100 sat. Preko vikenda je malo drugačiji režim, subotom ustaje do 0800 sati, i nekad preskoči dnevno spavanje, i navečer duže ostane sa nama budna, ali nedjeljom ne forsiram da spava na podne, već da leži u krevetu, tako da mi bude horna da spava do 2100 sat jer u ponedjeljak rano ustaje. Eh sada ne znam kako ćemo to udeverisati od septembra, jer kećemo u školu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image].
|
|
|
|