frulasad -> slijepljene stidne usnice kod djevojcica - sinehije (13.1.2012 22:11:20)
|
Kad je moja curica imala 14 mjeseci, otisle smo kod privatne pedijatrice na pregled, jer sam imala osjecaj da je u Omer Maslic ZD nikada niko nije pregledao od glave do pete, a i zbog podocnjaka. Pedijatrica je na moj ogromni sok vidjela da moje maleno ima djelomicno sljepljene stidne usnice. Nakon soka, googlanja i jos dva misljenja odluka je pala da cemo otici u Sanasa kliniku da joj doktor mehanicki odvoji usnice. To je trajalo ni deset sekundi, malo je plakala kada se nakon toga popiskila, ali sve u svemu, ok je sada. Razlog za sinehije je vjerovatno sto sam je precesto cistila vlaznim maramicama i to ostavlja trag. Sada znam bolje i da je voda jedino najbolje. Medjutim, ono sta mene interesuje jeste da li se kod malih curica (moja sada ima 20 mjeseci) vec jasno vidi klitoris? Kod nas je i to zadebljano, kao spojeno, odnosno ja klitoris njen ne vidim. Ona se cesto pred spavanje dira dole, sta mislim da je ok, ali se bojim da i to nije zbog toga sto je i taj dio slijepljen... Ne mogu naci nikakve informacije na netu, a doktorica mi je na odmoru :( i bila bih zahvalna na odgovorima!
|
|
|
|