lepetetka -> RE: Potrebna pomoć za porodicu Avdibegović (16.1.2012 10:33:51)
|
Slažem se da treba pomoći, niko nije kriv što se rodio u neimaštini, ta djeca pogotovo, ja to gledam sa te strane... evo ja imam dvoje i molim Boga da su mi živi i zdravi, danas hvala Allahu dragom imamo, a ne d'o Bog sutra može biti i da nemamo.... A ova porodica danas nema, a može se desiti preokret da baš oni sutra postanu imućni, čudni su putevi Božiji.... Mislim da je problem postao ponajviše u ljudima samima, nekad je čovjek bio "insan" a danas to nije...prije je mahala rješavala takve probleme...Meni je recimo van pameti da mi iz Sa šaljemo pomoć za Lukavac, pored tolikog Lukavca i Tuzle, ali halal bilo...kao i obratno,.. ili pomoć za Goražde pored tolikog Goražda itd.... da je kako treba i da je mahala kao što je prije bila bar ovakvi problemi ne bi postojali..... Moj otac davno kada je pravio kuću cijela mahala je pomogla, a i on kada je stao na noge drugima, tako da u suštini niko u ulici nije imao veeeelikih problema, uvijek su se nadopunjavali, a danas kad te vide da si kupio stan, kuću, auto prosto popizde od ljubomore... I država nam nije kao što bi trebala biti ali kakva je takva je...Isto kao što mi postavljamo pitanje što oni prave toliku djecu, tako se i oni pitaju sigurno zašto ovi što imaju puno love ostaju samo na jednom [sm=zmeden.gif] nikad se to neće izbalansirati...
|
|
|
|