Suzana -> RE: RAZGOVORI O SVEMU PO MALO (5.4.2008 15:30:50)
|
Cao drage trudnice, Evo se vrlo kratko javljam, a prije svega da odgovorim Baby. Baby, ja pijem Gynipral od kako sam radila serklazu. Indikacije za Gynipral su prije svega rane kontrakcije i sprecavanje prijevremenog porodjaja, a i poslije serklaze se pije mala doza. Medjutim, meni je Dr rekla da nastavim piti, nisam pitala sto, jer vidim da to radi radi neke prevencije, ne daj Boze. Medjutim, ja pijem 1 tabletu dnevno, i to pola ujutro i pola navece. Koliko sam ja upucena, 4 tablete dnevno se piju bas u kriticnim slucajevima, a nisi spominjala da imas problema??? Takodjer, koliko sam ja u toku, Prepar, Gynipral i sl. su bas jaka terapija. Od toga lupa srce, ja sam to osjetila kada sam pila samo jednu tabletu, dok mi nije rekla da ih prepolovim.. Pa eto, da znas... Eminice, drago mi je da si dobro, da je beba dobro i spremna da dodje na ovaj svijet. Kada ti je tacno termin, oprosti sto ne znam :D. Aazra, dobra si, 13. sedmica a vec gledas krevetice, ja tad jos nisam ni kontala da sam trudna. Sada sam u 30. skoro 31. i jos nisam kupila krevetice. Nemoj bona zuriti. ;) Issa, cuvaj te termite male. heheh. Cure, cula sam se i sa Elmom, dobro je, ali je boli rana... Materica joj je bas oslabila, pogotovo sto je i Teu rodila na carski rez. Bebice su jos uvijek u inkubatoru, a ona se ne nada izlasku prije ponedeljka. Sad zuuuuuuuurim, idem na 2 h drug mi se zeni danas, pa svadba i to. Caoooooooo
|
|
|
|