RE: Pomozimo malenom dječaku Mehmedu (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Humanitarnost

Poruka

Lady26 -> RE: Pomozimo malenom dječaku Mehmedu (12.1.2012 14:18:21)

IZVORNA PORUKA: ladyblue

ja sam skupila 300 KM + 50 KM od Cickolini

baš sam happy što su mi se dazvali ovi s posla u ovolikom broju (iako plata još uvijek nije bila)

Svaka cast.
Mi smo dobili sluzbeni dopis za prikupljanje pomoci onom djecaku Harisu, jos uvijek niko nista...

Lulu_08 -> RE: Pomozimo malenom dječaku Mehmedu (12.1.2012 14:24:02)

Ovako, sljedeci neko iz blizine ko zeli doprinjeti mislim da bi bilo dobro sljedece obezbjediti:

50kg brasna
nekoliko kanistera ulja
20kg secera
10kg soli

Hanady RR -> RE: Pomozimo malenom dječaku Mehmedu (12.1.2012 14:26:35)

Moj paket sadreži...gardarobu za mamu...garadarobu za djevojčicu, igračke velikaaaaaaaaa lutka i dvije plišane za djevojčicu...
za dječaka gardaroba toplija, bodići, siperci, igračke za njega

eh sad
hipp kašice njih 10 komada
ventolin ne otvoren
fiziološka otopina veća bočica
sterilne gaze
igle i plastične inekcije da mogu navuć u inhalator ( jasmin[sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif])
smoklići
bestilj...ja stavila doublemum teglu za njih iz moje zimnice[sm=zmeden.gif]

brašno, tjestenina , mlijeko i pelene, so , ulje i šećer...to je moja nakana za kupit kad kreneme dole

i novčani doprinos u kutiju

ovaj put to ...do bazara biće još aBd[sm=bravo.gif]

DM -> RE: Pomozimo malenom dječaku Mehmedu (12.1.2012 14:29:31)

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
Moj put za Sa se izjalovio!

bebacha -> RE: Pomozimo malenom dječaku Mehmedu (12.1.2012 14:29:40)

ako neko bude isao danas il sutra kod njih nek provjeri koji broj obuce nosi mama.ja imam dosta obuce,nesto i nove.rado bi poklonila ako joj odg broj

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (12.1.2012 14:30:24)

[Sadržaj poruke je obrisan]

InLove -> RE: Pomozimo malenom dječaku Mehmedu (12.1.2012 14:30:56)

IZVORNA PORUKA: mama2009

IZVORNA PORUKA: Malena_A

Imal neko od vas Pay pal ?? Tako mi je najlakse prebacit novac..

imam ja pay pal, hoces li da ti posaljem na pp podatke

Posalji [sm=smiley31.gif]

Lulu_08 -> RE: Pomozimo malenom dječaku Mehmedu (12.1.2012 14:35:39)

de_de je rekla da ce danas kada ode pitati i mamu za broj odjece, obuce itd. I kod mene ima dosta sto bih mogla pokloniti odmah zeni takodjer ali ako joj odgovaraju brojevi.

Visnja RR -> RE: Pomozimo malenom dječaku Mehmedu (12.1.2012 14:39:56)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Moj paket sadreži...gardarobu za mamu...garadarobu za djevojčicu, igračke velikaaaaaaaaa lutka i dvije plišane za djevojčicu...

eh sad
ventolin ne otvoren

sterilne gaze
igle i plastične inekcije da mogu navuć u inhalator ( jasmin[sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif])
smoklići

brašno, tjestenina , mlijeko i pelene, so , ulje i šećer...to je moja nakana za kupit kad kreneme dole

s ovim treba biti jako oprezan...da li mama uopste zna sta i koliko???? po rjecima onih koji je znaju nije bas informisana o mnogo cemu ...pa se plasim da nesto ne pogrijesi [sm=smiley13.gif]

Visnja RR -> RE: Pomozimo malenom dječaku Mehmedu (12.1.2012 14:41:17)

joj ja se sve plasim hoce li sve stati u auta [sm=zmeden.gif]

Hanady RR -> RE: Pomozimo malenom dječaku Mehmedu (12.1.2012 14:41:52)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

eh sad
ventolin ne otvoren

sterilne gaze
smoklići

s ovim treba biti jako oprezan...da li mama uopste zna sta i koliko???? po rjecima onih koji je znaju nije bas informisana o mnogo cemu ...pa se plasim da nesto ne pogrijesi [sm=smiley13.gif]

ja sma htjela zamoliti žene koje diu tamo da joj objdne...naime što će joj inhalator ako neće pomoći djeteteu...
njoj neće doć doktor objasniti kako i šta sigurno...
to je vrlo jednostavno...na jednom papiru ću napisati dok vidim na kutiji sliku inhalatora...i neka joj pokažu kako d abude pažljiva za doziranjem najviše 3 puta dnevno u akutnoj fazi...

ziki -> RE: Pomozimo malenom dječaku Mehmedu (12.1.2012 14:42:07)

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] 
za mamu cu ako brojevi odjece  budu odogvarli to slat sledeci put sad sam rastesla djecije da se po stanu ne moze proc, mislim imam pomagaca sto ide zamnom i pomaze rastresa[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Hanady RR -> RE: Pomozimo malenom dječaku Mehmedu (12.1.2012 14:42:38)

ladyblue...sad čitam[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

[sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

mama2009 -> RE: Pomozimo malenom dječaku Mehmedu (12.1.2012 14:43:55)

eh evo mene ponovo u kancelariji, ovako trebale bi nam kutije malo vece da ne nosimo 165 vreca ili kesa...ko moze da se pobrine za to

Visnja RR -> RE: Pomozimo malenom dječaku Mehmedu (12.1.2012 14:45:05)

eh sad
ventolin ne otvoren

sterilne gaze
smoklići

ja sma htjela zamoliti žene koje diu tamo da joj objdne...naime što će joj inhalator ako neće pomoći djeteteu...
to je vrlo jednostavno...na jednom papiru ću napisati dok vidim na kutiji sliku inhalatora...i neka joj pokažu kako d abude pažljiva za doziranjem najviše 3 puta dnevno u akutnoj fazi...

ma ja se plasim da ona nece nikog primiti u kucu...tako je bilo danas s vrata je uzela i zatvorila ih... jer se boji onog idiota pa ne smije nikog da prima u kucu

Hanady RR -> RE: Pomozimo malenom dječaku Mehmedu (12.1.2012 14:45:25)

eh evo mene ponovo u kancelariji, ovako trebale bi nam kutije malo vece da ne nosimo 165 vreca ili kesa...ko moze da se pobrine za to

kutije tu realno zauzimaju veći portor u autu...al kako ti misliš d avam je najalkše
a sad gdje da nađemo toliko kutija[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]
neko do konzuma onog da ode u imporetane..il da odnah sada nazoveo onaj dole konzum da nam pripreme kutije[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

Hanady RR -> RE: Pomozimo malenom dječaku Mehmedu (12.1.2012 14:46:07)

eh sad
ventolin ne otvoren

sterilne gaze
smoklići

ma ja se plasim da ona nece nikog primiti u kucu...tako je bilo danas s vrata je uzela i zatvorila ih... jer se boji onog idiota pa ne smije nikog da prima u kucu

pa napisat ćemo uputsvo...[sm=zmeden.gif]

Lulu_08 -> RE: Pomozimo malenom dječaku Mehmedu (12.1.2012 14:48:10)

Na neki nacin se mora "doci" do majke i objasniti joj da je medijsko eksponiranje neophodno, te da je potrebno da se otvori ziro racun kako bi se moglo direktno njoj uplacivati, takodjer da se zena educira o mnostvu toga sto trenutno ne zna, tipa u vezi osiguranja, u vezi lijecenja djeteta, itd itd.

Hanady RR -> RE: Pomozimo malenom dječaku Mehmedu (12.1.2012 14:49:33)

IZVORNA PORUKA: Djana

Na neki nacin se mora "doci" do majke i objasniti joj da je medijsko eksponiranje neophodno, te da je potrebno da se otvori ziro racun kako bi se moglo direktno njoj uplacivati, takodjer da se zena educira o mnostvu toga sto trenutno ne zna, tipa u vezi osiguranja, u vezi lijecenja djeteta, itd itd.

ma i ja kontam...kad joj dođu s aovolikom pomoći i novcima neće ona nikoga otjerati ...i treba joj reći da mora izaći javno za rad svoje djece...pa soocijalna služba će morat reagirat...sigurna kuća ako ništa...pa tamo im je toplo bar zasigurno[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Super Beba -> RE: Pomozimo malenom dječaku Mehmedu (12.1.2012 14:50:10)

ja imam 2 pitanja - postoji li šansa da se u igraonicu ostavi dijete od 11 mjeseci (bez mog nadzora, na pola sata) dok sam tu na akciji i da li će iko biti možda ranije oko 16.30?

mama2009 -> RE: Pomozimo malenom dječaku Mehmedu (12.1.2012 14:50:18)

kutije tu realno zauzimaju veći portor u autu...al kako ti misliš d avam je najalkše
a sad gdje da nađemo toliko kutija[sm=zmeden.gif] [sm=zmeden.gif]
neko do konzuma onog da ode u imporetane..il da odnah sada nazoveo onaj dole konzum da nam pripreme kutije[sm=zmeden.gif] [sm=zmeden.gif]

znam hanady, al zamisli nas kad odnesemo do portirnice firme gdje je mjesto prikupljanja toga i kad nas covjek vidi sa 165 KESA

sretna_mama -> RE: Pomozimo malenom dječaku Mehmedu (12.1.2012 14:51:24)

Žao mi je što neću biti s vama, jer sam kod svojih u ZE..ali moj skromni prilog bit će dostavljen danas preko selebriti..

Nadam se da ćemo se uskoro družiti nekim lijepim povodom..

lepetetka -> RE: Pomozimo malenom dječaku Mehmedu (12.1.2012 14:52:14)

malenaa da li bi mogla od mene staviti u auto jednu kesu da ti donesem? Ima nešto robice...ak ideš i ako da gdje i kad da ti donesem?

Anoniman -> RE: Pomozimo malenom dječaku Mehmedu (12.1.2012 14:53:57)

[image]http://www4.slikomat.com/11/0112/7xt-120120.jpg[/image] Preuzet paket od nasih Biscanki[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

hatepsut -> RE: Pomozimo malenom dječaku Mehmedu (12.1.2012 14:54:12)

Nisam u toku..kako saljete ?Hoce li bus stajati u Ze ? Ili da svoj doprinos ostavim za BB na koji cu nadam se doci aBd !

Djana bitno je da se neko educira u smislu da zna osnove oko lijecenja,zdravstvenog osiguranja i sl. ali nada sve bitno je da se ta majka educira o SVOJIM PRAVIMA KAO ZENA ! Ako ona ne zeli da prijavi svog muza, "uzalud vam trud sviraci" ,na zalost.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>