gordanasi -> RE: Optuznica KCU Koševo (29.4.2009 13:27:43)
|
Drage mame, trudnice, trudilice, tate i ostali... Evo dio teksta sa mog bloga ,da ne prekucavam isto, šta se dešavalo na jučerašnjem suđenju. Imam pitanje za sve žene koje su rodile, kada se ide na kontrolu i da li se radi ultrazvuk, iako ne vidim ZAŠTO bi se radio. To vas pitam jer je sljedeći svjedok doktor Edin Idrizbegović kod koga je NAVODNO moja sestra bila na pregledu 2 dana poslije izlaska iz bolnice. Ja ne znam da je išla na bilo kakav pregled kod njega???? Juče, 28.04. na Općinskom sudu u Sarajevu nastavljeno je suđenje DOKTORKI SMRT i opet nije bilo nikoga od novinara. Zato ću ja pokušati biti novinar i napisati šta se dešavalo. Svjedočila je prof. dr Radmila Kolak, specijalista anesteziologije sa reanimatologijom, profesor Medicinskog fakulteta i upravnica Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Novi Sad. Na zahtjev Tužilaštva iz Sarajeva tim ljekara raznih specijalnosti pregledali su sve nalaze (obdukcije, patološki nalaz, otpusno pismo iz bolnice....nalaze prije poroda...) sve iskaze svjedoka...Poslije pregleda svih nalaza prije poroda svrstali su Cecu u tzv. A1 kategoriju kao potpuno zdravu osobu. Dortorica Radmila je rekla da je Ceca prvo trebala biti obaviještena o mogućim posljedicama epiduralne anestezije a zatim je trebala potpisati papir. Dalje nije smjela biti otpuštena poslije poroda najmanje 24 sata, a oni su nju pustili puno ranije, na otpusnom pismu ne piše da je probijena dura niti da su joj dali epiduralnu anesteziju. Temperatura joj je zadnji put izmjerena 16.07.2007, na dan poroda i u slijedećih mjesec dana nikada više...niti bilo kakvih zapisa o kućnom liječenju, davanju terapije....Također, je spomenula da anesteziolog nikada ne radi sam, nego kao dio tima ljekara i da se svakako trebala konsultovati sa kolegama jer se ne bi dogodilo ono što se nažalost dogodilo. Kao doktor mogla je primjetiti da se stanje pogoršava i najmanje 10 puta ponovila da je trebalo HOSPITALIZIRATI, uraditi neke nalaze, pretrage, snimanja...Doktorica Radmila je izjavila da u svojih 30 godina rada nikada nije uradila tzv. krvnu zakrpu jer se nije pokazalo efikasnim i da postoje i druge metode u slučaju probijanja dure. Više puta je spomenula da je DOKTORKA SMRT prekršila liječničke kodekse i etiku od "kućnog lijčenja", neobavještavanja ostalih kolega o slučaju, neobavješavanju šefova...itd...itd HVALA DOKTORICI RADMILI KOLAK NA ISKRENOSTI! A što se tiče dotične DOKTORKE SMRT mogu samo ponoviti rečenicu iz naslova: SRAM TE BILO DOKTORKO AMILA CVIJETIĆ-KOLDŽO!!!! Sram te bilo što si mogla i pomisliti a kamoli reći da je moja sestra bila SUICIDNA, jer su žene poslije poroda psihički nestabilne i kao to je treći uzrok smrtnosti porodilja. Sram te bilo što tvrdiš da nisi mogla prisilno hospitalizirati nekoga ko ne želi u bolnicu. Pa, zašto joj nisi dala uputnicu? Zašto niti jednog momenta nisi spomenula da to treba u bolnici liječiti? Zašto nisi obavijestila svoje šefove i kolege? Moja sestra je redovno išla kod doktora na kontrole i bila je "zdravstveno" osviještena za razliku od mene.Sram te bilo što se spuštaš tako nisko, vrijeđaš moju sestru i mene... jednostavno SRAM TE BILO!!! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
|
|
|
|