|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Visok prolaktin (PRL)
10.8.2010 13:12:54   
snowrose
Hvala draga Henna ze,ja sam pila čajeve od čika Ive trogrlica i opet sam pocela bila piti, ali sam prestala jer sam pila i kontracepciju pa su mi se tad hormoni povisili.
Izgleda da čajevi i kontracepcija ne idu zajedno,bar kod mene.
Ranije su mi dosta pomogli.
Ti si operisala mikroadenom?Gdje?Ko ti je preporučio operaciju?Koji su kod tebe bili problemi zbog mikroadenoma?
Ja nisam imala uopće problema,menstruacije redovne,ali nije dolazilo do user posted image  pa sam provjerila spolne hormone koji su bili wauu ( Fsh,Prl i Lh )-dok izgled jajnika i maternice mašala super i ne slažu se sa nalazom hormona user posted image .
Tad ponovim MR i konačno uoče mikroadenom oko 3 mm.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 10.8.2010 21:46:17 >

Pozitivne misli privlače samo pozitivne stvari!!!

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 926
   RE: Problemi s prolaktinom (PRL)
10.8.2010 13:51:46   
mina minka
meni je nasa forumasica gerberka govorila o tomciki i njegovim cajevima  i kaze da su njoj pomogli i stvarno zena je vec trudnauser posted image user posted image user posted image
ja nisam to pila ne znam zasto mozda zbo daljne valja mi doci tamo u zepce a i htjel asam to prvo s dr da pokusam

< Poruku je uredio malena27 RR -- 10.8.2010 21:48:06 >

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 927
28.8.2010 20:10:15   
slavika
cao!
utvrdjen mi je prolaktin prosle godine u avgustu 790. uradjena mi je magnetna , gde je utvrdjen mikroadenom koji je punktualni(kao vrh iglice), ali nakon terapije bromokriptinom od 2,5mg tri puta dnevno , vrednosti su unormalizovale da bi u januaru ostala trudna ali pobacila nakon mesec dana. uradjen mi je hsg u novembru  .  U junu mi je prolaktin pao na 39 ,na moje zaprepascenje !!!! doktor mi je smanjio terapiju na 2 tablete dnevno pa je prolaktin skocio na 1o9 sto je normalno.ostali nalazi su uredu. da li je neko imao slicnih problema?

< Poruku je uredio slavika -- 28.8.2010 20:16:43 >

(odgovor članu miha)
Neposredna veza do poruke: 928
17.9.2010 12:58:19   
kupina
slavika zao mi je zbog tvog spontanog..
kod mene prolaktin bio 766,radila CT sve uredu,a sad nakon terapije bromokriptinom 2x2.5mg dnevno on spao na 20 user posted image user posted image ...sta vi cure mislite oi tome..ni to nije normalnouser posted image

(odgovor članu slavika)
Neposredna veza do poruke: 929
17.9.2010 13:01:13   
malena27 RR
pa obično se vrijednosti prolaktina prate iz mjeseca u mjesec...kad se dostigne pad prolaktina i normalizacija, onda se smanjuje doza...prema tome, obratite se ljekarima da vam smanje doze... user posted image  

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu kupina)
Neposredna veza do poruke: 930
17.9.2010 14:04:33   
henna ze
sorry draga Snowrose..ja nakon mjesec dana vidjeh pitanja upućena meniuser posted image
problemi: izostanak ciklusa, strasne glavobolje, nervoza i nema user posted image ...prolaktin mi je uvijek bio u granicama...što je izazivalo zbrku jer sam imala i laktaciju koja nikad od poroda (7 godina) nije prestajala...
išla sam u zagreb kod dr.gnjidića a niko mi nije preporučio nego su me naši ljekari vozali od zenice do tuzle i sarajeva..3 MRI u mjesec i pol..testiranja razna...al sve u svemu ništa konkretno...onda sam preuzela opet stvar u svoje ruke..i surfajući po netu našla sam broj dr. gnjidića, uvezala se sa curama, saznala sve..spremila se i sa roditeljima u zg..naravno dogovorila termin...išli smo nekoliko puta.on preporučio operaciju, ja uradila i evo sad će godina..živim potpuno novi život..sve je nestalo i glavobolje i laktacija..menzići ok...nisam se pokajala...ako te nešto još interesuje javi se na pp..

< Poruku je uredio malena27 RR -- 17.9.2010 14:58:26 >

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 931
18.9.2010 10:03:48   
Banana
drage žene, jučer mi je stigao nalaz hormona i svi su u granicama normale osim prl-a koji je 3. dc 1010. malo sam čitala ove postove i buni me jedna stvar, odnosno, nisam našla da je neka imala sličnu situaciju. naime, ja redovno imam ovulaciju (osam ciklusa zaredom pratim lh trakicama a i ranije sam osjećala ovulacijku bol) i nikakvih drugih simptoma osim sivo-zelenkastih tačkica na bijelim grudnjacima. grudi sam stiskala da vidim ima li išta, samo sam mogla zaradit modrice user posted image , ništa ne izlazi. kažu da je visok i od stresa a ja sam se baš potrudila da ga radim kad sam na godišnjem i bez ikakvih obaveza, ravno sve do mora user posted image .
koliko sam razumjela, sada bih trebala da provjerim sekreciju prolaktina prije ikakve terapije kako bih bila sigurna da nije od stresa. šta poslije toga? otići ću doktoru, svakako, ali bih voljela da čujem i vas, da znam šta da očekujem. ove nalaze, kao i mnoge ranije, smo radili na svoju inicijativu, doktori nisu bili baš raspoloženi da nas upute.

Ja Hadi, Ja Mudžibu...

3 IUI -

user posted image došlo samo

i drugo user posted image došlo samo

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 932
1.10.2010 18:06:39   
bebica1989
zbog visokog prolaktina dobila sam terapiju bromergon,al valjda njih nema vise u proizvodnji pod tim imenom ima zamjena za njega al samo drugi naziv a isti je sastav,pa neznam da li da ga uzmem,sta vi mislite o otme,molim za hitan savjet

Ne vezimo srce za dunjaluk,jer samo tad bice nam lako podnijeti iskusenje.....

(odgovor članu Banana)
Neposredna veza do poruke: 933
1.10.2010 18:10:43   
kolacic
slobodno pij, i ja sam ga pila

(odgovor članu bebica1989)
Neposredna veza do poruke: 934
1.10.2010 18:12:45   
bebica1989
dobro hvala odoh ga odmah uzeti,sutra ujutro ga pocinjem piti dvije tablete dnevno jedna ujutro jedna uvecer,pa nadam se najboljem

(odgovor članu kolacic)
Neposredna veza do poruke: 935
1.10.2010 18:48:01   
kupina
vjerovatno da je u pitanju bromokriptin..uzmi ja sa sam ga pila i dovela prl u normalu..isto sam pila 2x dnevno

Neposredna veza do poruke: 936
1.10.2010 18:54:24   
bebica1989
bas taj,i kako si ga podnosila,super nadam seda ce i u mene tako biti

(odgovor članu kupina)
Neposredna veza do poruke: 937
1.10.2010 18:58:53   
kupina
nisam imala nekih nuspojava..malo mi je nos bio zapusen,doduse ja sam prva 2-3 dana pila jednu tabl po pola.pa kasnije jednu citavu i onda 2x jer tako mi je rekao doktor da mi se organizam navikne

Neposredna veza do poruke: 938
1.10.2010 19:02:37   
bebica1989
meni je odmah rekla da pijem 2x1,i naglasila mi je da je moguce da cu imati nus pojave,al kaze to se rjesava sa dosta tecnosti,i da budem aktivna kad ih popijem bar jedno pola sata,pa et krecem od sutra pa vidjecemo

(odgovor članu kupina)
Neposredna veza do poruke: 939
11.10.2010 8:41:37   
amiyca
Dobro jutro! user posted image Ja sam vec pisala na temi ''problemi sa hormonima'' al evo i da vidim misljenja na ovoj temi. Moj prolaktin nije puno povisen. Prolaktin 600 µIU/mol  na 8dc, i 599 µIU/mol 21dc (zene 54-590). Doktorica mi kaze da to nije strasno, ali ja se bas i nisam smirila... Da li je potrebno da uzimam tabletice? Il da krenem sa nekim biljnim preparatima? Naravno, sama ne bih uzimala terapiju, vec me samo interesuje vase misljenje, drage forumasice... user posted image

Neposredna veza do poruke: 940
11.10.2010 9:06:23   
malena27 RR
amiyca, nije nista strasno... samo 10 jedinica je visi u odnosu na referentnu vrijednost...ali hoce prl malo i skociti od samog straha pred vadjenje krvi...

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu amiyca)
Neposredna veza do poruke: 941
11.10.2010 9:11:53   
henna ze
takav je prolactin bio kod mene...samo blago povišen..ja koliko sam upratila ti nemaš nikakve probleme sem trudnoće...ja sam imala milion nekih zezancija..al ljekare je zbunjivalo to što je prl blago povišen..rekla sam ti već..insistiraj na  MRI hipofize...da otkloniš svaku sumnju...

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 942
11.10.2010 10:03:19   
amiyca
Uh, pricaj mi o tom strahu... Ja inace padam u nesvjest cesto kada vadim krv. Ovaj put to nije bilo, al mene to uvijek malo potrese... Trazila sam ja MRI hipofize odmah, al ova dr kaze da bas i nije potrebno. E, sad, trebala bih je ubijediti da zelim da budem mirna da nemam nikakvih promjena na hipofizi... Ciklusi uredni, 30 dana. Nemam tegoba, al nema ni user posted image user posted image ...
henna ze, jesi li ti koristila neku terapiju za ovakav prolaktin?

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 943
11.10.2010 11:41:35   
henna ze
jesam..u maju prošle godine sam ležala na koševu..tu su mi radili MRI koji je potvrdio adenom ( ali su rekli da je nekih 2 mmm a u ze i tz su reli da je 5 mm)..prolaktin blago povišen za nekih 20 jedinica i propisuju mi bromergon...pila sam 3 mjeseca ..u početku mi je bilo loše.padala sam u nesvijest, kasnije sam se navikla i bile mi super...
u zg su ustanovili adenom 10 mm ..radila ponovo hormone u zg ( platila ih brdo para)..jer ni dr nije bilo jasno ..kao ma možda kontrasti nisu ok..i tamo isti rezltati..blago povišen..
operisan adenom..hormoni u normali i menzići se vratili..za bebe...ma nešto se posebno ni ne trudim..ako se desi dobro i jest..ako ne onda ništa imam jedno...
a da ja nisam pritiskala svoju dr za mri..i sad bi me kljukali tabletama za izazivanje menzića..pa onda kad mi izazovu obilno krvarenje..onda se lupam ergometrinom...ma katasrofa..
ja u prva 4 mjeseca nisam zatrudnila..a htjela sam jako..nema šta nismo radili..nema bebe..e onda mi je svekrva kupila tu macinu travu.pa sam pila..taj mjesec smo samo jednom ili dvaput imali odnos zbog mojih upala..i ja zatrudnila...muž me pitao otkud nam :) želim ti puno puno sreće...i da što prije sve to riješiš i dobiješuser posted image user posted image

(odgovor članu amiyca)
Neposredna veza do poruke: 944
11.10.2010 12:34:43   
amiyca
Znaci da i tako malo povisenje moze znaciti promjenu na hipofizi... Onda, moram i ja navaliti na dr da dobijem uputnicu... Hvala ti na savjetu! user posted image

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 945
15.10.2010 14:15:52   
Banana
Stigao je i moj profil prolaktina user posted image Prije nego što napišem vrijednosti samo ću da napomenem da je krajem 7. mjeseca iznosio 1010 (4.dc) a sada (5.dc) izgleda ovako:

1. vađenje 822
2. vađenje 779
3. vađenje 738
4. vađenje 701
5. vađenje 646 (90-523) s vremenskim razmakom od pola sata.

To jutro je bilo baš burno, pravo su me zadeverali oko uputnice tako da sam morala trčati sa biohemije na nuklearnu pa do doma zdravlja pa ponovo na nuklearnu samo da mi ne bi propao slobodan dan na poslu.

Na biohemiji su mi isto izvadili krv, to bi bilo sad nulto vađenje user posted image , i bio je 48.7 (1.90-25.0).
Danas ću zakazati termin kod dr. ali eto, volim da čujem šta i vi imate da kažete user posted image

Ja Hadi, Ja Mudžibu...

3 IUI -

(odgovor članu amiyca)
Neposredna veza do poruke: 946
15.10.2010 14:40:22   
henna ze
jao jesu tebe izbocali..i mene su jednom na koševu tako...žao mi je..svu su ti krv popili..
pa eto malo je niža vrijednost za razliku od ljeta??

(odgovor članu Banana)
Neposredna veza do poruke: 947
15.10.2010 15:04:56   
Banana
četiri u desnu i dvije u lijevu user posted image neke ubode uopšte nisam ni osjetila, pa sam htjela sve u desnu ali su mi preporučili da ipak dam i drugu, sva sreća pa me nije strah, baš mi bilo zanimljivo user posted image
vrijednost jest niža, malo više user posted image , ali šta mi sad to znači?

Ja Hadi, Ja Mudžibu...

3 IUI -

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 948
15.10.2010 15:26:46   
mina minka
stigli nalazi. i ja se bas ne razumijem malo jepovisen al je se smanjio u odnosu na onda. najbolje ce ti dr reci, jel ti balicki ides? mozda ce ti an po pola tabltice nesto osjecam da ce tako da ti kazeuser posted image

Šansa se uvijek pojavljuje u najnepovoljnijem trenutku

(odgovor članu Banana)
Neposredna veza do poruke: 949
15.10.2010 15:33:51   
Banana
ma i ja pretpostavljam da će biti tako, ustvari, mene više zanima da li je ovo neka normalana reakcija i kretanje prl-a ili sam ja plaho osjetljiva?

Ja Hadi, Ja Mudžibu...

3 IUI -

(odgovor članu mina minka)
Neposredna veza do poruke: 950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *