antalya -> RE: Problemi s prolaktinom (PRL) (16.4.2010 3:02:10)
|
drage moje,nova sam.vec tri godine imam povisen prolaktin bas danas sam dobila nalaz i vrijednost je 2153,prosli je bio 1973.imam dva mikroadenoma velicine 5mm i 4mm,a bili su 7mm i 5 mm.sto znaci u stanju regresije,terapija je bila Bromergon 3x3x3,ali sam ga tesko podnosila,pritisak mi sroza da zavrsim u hitnoj,a da spavanje nespominjem,spavala bih cini mi se non-stop,hronicno umorna,udebljala sam se i jos puno toga.mozete misliti da moja dr.iz Bihaca jos nije me poslala neuro hirurgu,a da u ordinaciju kad udjem prije izadjem,jer toliko je guzva d ona ni pritisak ne izmjeri a kamoli st drugo.samo poveca terapiju i to je to i dodji opet za mjesec-dva,donesi te i te nalaze,a to radim privatno ne u bolnici jer nerade hormone.sad pijem dostineks 1x sedmicno,manje imam nus-pojave od bromergona.ja vjerujte da vec godinu dana nisam isla na kontrolu jer vidim da nemam kome,to je tako na USK,a ja sam od bihaca 120 km,pa reko tako i ja mogu biti doktor,te vas molim za savjet da mi preporucite najboljeg doktora ili pak da trazim operaciju jer su u pitanju dva mikroadenoma i prolaktin je konstantno visok.puno pozdava!!!
|
|
|
|