ziki -> RE: Odgoj djeteta (12.4.2011 9:16:04)
|
Kakav sam roditelj pokazaće vrijeme. Znam da se trudim što mogu više, sve je podređenjo njemu, vrijeme kad je budan je njegovo, ako ja ili mm baš nešto moramo da uradimo onda je jedno uz njega. Puc puc primjenimo ponekad ali vrlo vrlo rijetko u pitanju su situacije kad dovede sebe u opasnost. Ja se trudim i bez dizanja glasa da reagujem, mm na žalost ima trenutno malo manje strpljnje pa vikne. E sad druga strana on je živo dijete, nemiran je sem tako. Mašta mu je toliko razvijena da često nisam sigurna koliko on razlikuje stvarnost, obzirom da se prema njemu postupa kao prema odraslom, ima pravo glasa, učestvuje u odlukama koje ga se tiču, vrlo je samouvjeren, pričalica sa kojom se može vrlo lijepo razgovarat. Od toga i proizlaze problemi da se s vremena na vrijeme svo troje zbunjujemo jer često zanemarimo čijenicu da on uskoro puni tri godine, još je mali za neka naša očekivanja. Npr juče u Bingu dok su mm i on gledali nešto on je dohvatio štapni mikser i slomio ga. Mm je smatrao da je on dovoljno veliki i spretan da sam pregleda. Normalno kažnjen je nije dobio makaze koje je odabrao i neće još neko vrijeme(do rođendana) dobit igračku, slikovnicu, veći akvarijum... al i mm zaslužuje kaznu, jer je on trebao da ga spriječi(slično se dešavalo i meni al ovo je najsvežije). Lekciju smo ponavljali juče kad smo došli kući, pred spavanje, jutros. Nadam se da mu više neće past na pamet slično. Nije sve idealno, i mi se vučemo po prodavnicama ili na putu kući kad on hoće da pokupi kamenčiće sa ulice i da ih baca u rijeku al se svojski trudimo.I da da dočaram našu ranopravnost, ja sam dobra djevojčica a on i mm su dobri dječaci, bato je beba[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] i niko ne smije da psuje, babu izgrdimo ako mu se omakne dok vozi
|
|
|
|