RE: Fondant 2 (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


Ninushka -> RE: Fondant 2 (26.1.2012 21:23:11)

Mora da je do glicerina ili do ovog zeničkog-željezarskog vazduha [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ali džaba do mene ne dopire ni jedno ni drugo, miša mu! ;)




Esmeralda -> RE: Fondant 2 (27.1.2012 20:27:43)

Interesuje me koliko treba fondana za jednu tortu standardne velicine, gledala sam kazu po kg, jel to ne ukljucuje nikakve dekoracije samo da se prekrije




Esmeralda -> RE: Fondant 2 (27.1.2012 20:28:28)

Ja sam kontala kupiti kupovni, jer nebih pravila neznam da li bi mi dobro ispalo a ovo s glicerinom neki ga nadju neki ne...pa bas i neznam




palachinken -> RE: Fondant 2 (27.1.2012 20:30:04)

Oko kilogam ti moze biti i da prekrijes tortu i da je ukrasis!




ElmaB -> RE: Fondant 2 (28.1.2012 22:00:30)

Evo jedna svadbena, jedna riođendanska i bila je još jedna ali ne stigoh uslikati.

[image]http://img190.imageshack.us/img190/8343/picture025fc.jpg[/image]

[image]http://img714.imageshack.us/img714/4372/picture033gu.jpg[/image]







palachinken -> RE: Fondant 2 (28.1.2012 22:06:39)

Svadbena je divna! Pogotovo ovo centralno cvijeće. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




ElmaB -> RE: Fondant 2 (28.1.2012 22:34:26)

Hvala ti, samo me je napatila, ogromna je bila, ali uspjela sam, hvala Bogu![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




madam x -> RE: Fondant 2 (28.1.2012 22:46:57)

Elma, divno, kao i uvijek [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




ElmaB -> RE: Fondant 2 (28.1.2012 22:48:32)

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




ananas_ze -> RE: Fondant 2 (29.1.2012 0:09:52)

prekrasne su obje[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] uzivam u ljepoti njihove jednostavnosti[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




ElmaB -> RE: Fondant 2 (29.1.2012 10:23:34)

Bit će ih ove sedmice još, hvala Ananas![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




D_K -> RE: Fondant 2 (29.1.2012 11:56:58)

Elma - prelijepe se torte.. A prva mi je [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/love.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/love.gif[/image]




Hanady RR -> RE: Fondant 2 (3.2.2012 0:37:01)

evo još jedne moje...

http://www4.slikomat.com/11/0203/4q6-407470.jpg




ElmaB -> RE: Fondant 2 (3.2.2012 6:19:38)

Super je Hanady![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Cickolini -> RE: Fondant 2 (4.2.2012 9:10:15)

Hej drage moje ... hitno mi treba recept za fil. Biskvit cu praviti to znam, ali bi zeljela neki super recept za fil. Zamisljala sam da bude okus banana, cokolada mozda malo i keksa jer volim da u torti ima jedan fil malo krokantan. Pomoooozite...

Danas mi je plan da napravim to cudo od torte. Za fondant imam sve pripremljeno samo ne jos fil zeza. To je za reprizu rodjendana od mog malog indijanca. Vratili se kuci pa i u NL da proslavimo rodjendan ... pa je meni sinula ideja da ja napravim tortu.

Poooooomoziteeeee hitnooooo!!!




ElmaB -> RE: Fondant 2 (4.2.2012 9:22:03)

1 litar mlijeka staviti u šerpu da prokuha, u međuvremenu u posebnoj posuditi umutiti 6 kašika brašna, 6 kašika šećera, 6 kašika mljevenog keksa i malo mlijeka. Kada mlijeko prokuha dodati smjesu i kuhati na tihoj vatri par minuta. Skinuti sa šporeta, potpuno ohladiti i dodati 150 gr omekšalog putera i sitno sjeckane banane. Eto nadam se da sam ti pomogla.




palachinken -> RE: Fondant 2 (4.2.2012 9:23:35)

Cickolini, ja bih 'vako: naoraviš ganache kremu (vrhnje za kuhanje zagriješ do vrenja, skloniš sa vatre i preliješ preko čokolade za kuhanje, miješaš dok se otopi i ostaviš da se ohladi. Hladnu izradiš mikserom) i u nju umiješala mljeveni ili još bolje, rukom mrvljeni keks. E onda redaš kora-banane tanko na ploškice-krema-kora-banana-krema-kora.
Okolo tortu premažeš buttercreamom (margarin, šećer u prahu, malo mlijeka, umiksano) i stavljaš fondan.




Hanady RR -> RE: Fondant 2 (4.2.2012 9:24:45)


IZVORNA PORUKA: Cickolini

Hej drage moje ... hitno mi treba recept za fil. Biskvit cu praviti to znam, ali bi zeljela neki super recept za fil. Zamisljala sam da bude okus banana, cokolada mozda malo i keksa jer volim da u torti ima jedan fil malo krokantan. Pomoooozite...

Danas mi je plan da napravim to cudo od torte. Za fondant imam sve pripremljeno samo ne jos fil zeza. To je za reprizu rodjendana od mog malog indijanca. Vratili se kuci pa i u NL da proslavimo rodjendan ... pa je meni sinula ideja da ja napravim tortu.

Poooooomoziteeeee hitnooooo!!!


najbolji i najednostavniji fil a svima drag je onaj sa žumancima i čokoladom....

izmuti 10 žumanaca mikserom...
pa stavi na paru (dole šerpa sa vodom koja je porkuhala a gore ta šerpa sa umućenim žumancima) pa mješaj na pari kašikom...kad se zagrije dodaj 100 gr čikolade za kuhanje... mješaj dok se ne otopi. skini sa vatr sačekaj 10-tak minuta i unaci na kocke izrezan pute 250 gr pa mješaj mikserom dok ne dobiješ kompaktnu kremu...u ovaj fil možeš dodtati i oraga mnjevenih ili lješnjaka ili badema 100gr...
kad naparviš fil neka ti stoji u frižideru oko 10-tak minuta da se malos tisne lakše ćeš ga mazati po korama da ti se ne razljeva[sm=smiley36.gif]




Cickolini -> RE: Fondant 2 (4.2.2012 9:46:15)

Hvaaala vam drage moje ... ma vi ste zmajevi. Odlucila sam se za ovaj fil od Palachinken. Reci mi samo mogu li to vrhnje za kuhanje zamjeniti "Kremom za torte" sa okusom veilije, ali mislim da imam i bananu. Malo mi je problem je ovdje nemam nasih proizvoda, a ne znam objasniti na holandsko sta mi tacno treba hahahaha

Bi li bilo bolje da dodam i malo gustina hahah Ja to kupila, a nikad torte nisam napravila. Cula da treba hehe E da i imam i onu aromu banane u flasicama hahah Treba li mi to hehe

Je li bolje i banane uvaljati u neki fil ili ih je bolje onako redati. Zna li neko koliko mi toga treba z atortu od 25 cm ?!

Sorry sto peglam sa dosadnim pitanjima, ali ja veze nemam oko ovoga. Znam samo da mi se svidja i da hocu i ja da pokusam... nadam se da je dovoljno hahahhaha




palachinken -> RE: Fondant 2 (4.2.2012 9:52:43)

Ne znam vjeruj mi kakvu imaš kremu za torte i koliko će se stisnuti. Ja sam na ovo mislila, jer se, nakon mućenja i hlađenja, dobro stegne, a za fondanku ti treba čvrsta krema
[img]http://meggle.hr/proizvodi/ostalo/files/image/products-megglepatisserie-1220023896.jpg[/img]
A banane bih ja na tanko i samo poredala.
Kremu bih radila 0,5l vrhnja i 300gr čokolade za kuhanje. I ne bih stavljala aromu, ali bih banane pošpricala limunom prvo, da ne pocrne.




Hanady RR -> RE: Fondant 2 (4.2.2012 9:54:00)

neće ti ova krema do palachinken uspjeti bez vrhanj za kuhanje...de raspitaj s ekod ovih naših žena kako se to kod vas tamo vabi[sm=smiley36.gif]
nije krema od vanilije isto što i vrhnja za kuhanje...

ako hoćeš nešto sa tim materijalom koji imaš...evo ti treća krema...
u pola litre mlijeka ukuhaj 8 kašika gustina...znači staviš mlijeko da porkuha iz toga pola litra izdvoji hladnog mlijeka oko 10 kašika pa to promejšaj sa gustinom...
kad mlijeko porkuha stavi gustin i stavi 6-7 kašika šećera i skuhaj kao puding...
onda skloni nek se ohladi pa u jednoj zdjeli izradi puter jedna mikserom pa prohlađenu kremu doddaji i mješaj mikserom dalje dok ne ujednačiš..
u tu kremu stavi tog skstrata od banane slobdono...
a banane poslači il po kori il po kremi onako narezane...na kolutove il dužinom...al obavezno banane malo poprskaj sokom od limuna da ti ne pormjene boju da ne pocrne.




Cickolini -> RE: Fondant 2 (4.2.2012 10:16:44)

Hanady a mogu li u ovu tvoju kremu umijesati cokoladu za kuhanje i keks??? Mislim da sam nasla vrhnje za kuhanje holandsko. Samo ovo je kao ono nase Vrhnje za kuhanje Dukatovo "Brzo & Fino", a na njemu nema torte nacrtane. Mislim da je ovo slicno.

Palachinken krema je ona u prahu... kao puding sto se kupuje ...




Hanady RR -> RE: Fondant 2 (4.2.2012 10:20:09)


IZVORNA PORUKA: Cickolini

Hanady a mogu li u ovu tvoju kremu umijesati cokoladu za kuhanje i keks??? Mislim da sam nasla vrhnje za kuhanje holandsko. Samo ovo je kao ono nase Vrhnje za kuhanje Dukatovo "Brzo & Fino", a na njemu nema torte nacrtane. Mislim da je ovo slicno.

Palachinken krema je ona u prahu... kao puding sto se kupuje ...


čokoladu za kuhanje možeš istopiti nije frka.....istopi je u mlijeko koje kuhaš....
al ovaj keks možeš dodati...samo biće ti pregusta i presuha bojim se...iskreno mislim lično da ti je keks višak...[sm=zmeden.gif]

a vrhnje za kuhanje brzo i fino je za slana jela...može bit slično al ja nikada nisam grache sa njim pravila[sm=zmeden.gif]




Cickolini -> RE: Fondant 2 (4.2.2012 13:16:40)

Hvala puuuno ... recite mi sta koristite kao ljepilo za ove dekoracije. Mislila sam da one same stoje, a vidi na you tubu da se pricvrste nekim kao ljepilom??? Zeljela sam onu masnu oko torte napraviti.




Hanady RR -> RE: Fondant 2 (4.2.2012 13:20:42)


IZVORNA PORUKA: Cickolini

Hvala puuuno ... recite mi sta koristite kao ljepilo za ove dekoracije. Mislila sam da one same stoje, a vidi na you tubu da se pricvrste nekim kao ljepilom??? Zeljela sam onu masnu oko torte napraviti.


razmuti malo šećera u prhau u vodi...
time namazeš il prstom il kistom i ljepiš




Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>