mala_sa -> RE: Fondant 2 (9.3.2012 23:35:53)
|
Zaho kod mene je bila najobicnija torta: kore su one klasicne 3 jaja, pa sve po 12 kasika (secera, ulja, mlijeka, brasna (sa pzp)); ako hoces tamnu onda dodas jos 2 kasike kakoa. Meni ova uvijeka lijepo naraste, i ovu sam jednu koru prerezala na 3 dijelq (pekla u kalupu 26). Fil sam u 750ml mlijeka skuhala 2 pudinga od cokolade, u njih ubacila jednu bijelu cokoladu da se istopi, i ostavila da se hladi. Zatim sam izmiksala oko 150gr putera sa secerom i dodala ohpuding. Kad se fino ujednacila krema dodala sam jos oko 50ml umiksanog slaga). Amam de mi objasni malo ovu kremu sa vrhnjem, jel to odmah nanosis na tortu, il prvo ide u frizider na hladjenje, pa onda na tortu. I ako se hladi, koliko vremena otprilike treba da bude u frizideru??? A za rodjendansku cu probati da napravim onu tortu sa slike aBd.
|
|
|
|