Hanady RR -> RE: Fondant 2 (16.9.2014 21:34:53)
|
Azure čokoladna Kore: Umutiti 3 jaja, dodati solju secera, pola solje ulja, dvije solje brasna, kakao po zelji (ja volim sto crnje to bolje), vanilin secer, i prasak za pecivo. Kad umutis dobit ces malo guscu masu, onda dodaj vrlo malo vode da to razrijedis ili mlijeka. Ja. Kad se ispece i ohladi prerezes je na tri dijela. (meni nekad uspiju i 4) Fil: Na pari (a mozes i u serpici, ali na skroj laganoj vatri, eto toliko laganoj da mozes dlan staviti na ringlu) kuhas tri cijela jajeta i tri zumanceta. Moras konstantno mijesati da ti se ne zapece nego da se lagano zgusne. Kad se zgusnu dodas cokolade za kuhanje (pise dvije stanglice a ja stavim skioro citavu jer volim okus cokolade) vanilin sece, secera po zelji i i 150 samljevenih oraha, ljesnika ili bademea zavisi sta volis. Kad se krema skoro ohladi dodas 180 grama putera. Prije filovanja kora ja malo ugrijem mlijeka u koje stavim kasicicu secera (secer uvijek po volji) i . Sa tim mlijekom navlazim kore, i ond ih filujem. s tim što ja u kore stavljam čokoladu u prahu kraš i oko 5 kašika, nekako mi bogatiji ukus, i ulje mjenjam puterom otopljenim ili idem pola ulje pola puter... ja ovu u kalupu 28 sječem na dvije kore... eh sad tebi treba radi oblika u plehu od rerne ova kora...tada stavljaš 5 jaja, i povećaj smao brašno za 1 šolju i šećer za pola šolje, čok.u prahu za 2 kašike, Prašaka za pecivo za još pola kesice...ostalo ostaje isto... pečeš i kad presječeš dobije dvije velike kore...a ako ih po pola prepolovih dobiješ odomah 4 kore
|
|
|
|