LieToMe RR -> RE: mrsavljenje u trudnoci (29.8.2017 14:59:51)
|
IZVORNA PORUKA: dzenetaiman Dok citam vase odgovore, ja sam se jos vise zabrinula. Smrsala sam 8, 5 kg od pocetka trudnoce i vratila sam samo 0.5kg a 21.sam sedmica. Beba lijepo napreduje ali ja sam zabrinuta jer i dalje nista ne mogu da jedem:((( Ja sam u prvoj trudnoci smrsala u prva 3 mjeseca 7 kg, kasnije vratila tih 7 i dobila 2. Sve skupa se udebljala 9 kg (od toga je beba bila 4 kg). Kod mene je problem bio dijagnoza hyperemesis gravidarum (pretjerano povracanje u trudnoci) usljed trudnoce, hormona, svega ja sam povracala ko luda. U danu sam znala povratiti i po 8-9 puta. Nebrojeno puta sam zavrsila u hitnoj na infuziji, bila na bolovanju prva 2 i po mjeseca. Kasnije bilo malo bolje mada sam i dalje povracala. Povracala sam doslovno do dana pred porod. Tad sam se se prvi put u 9 mjeseci najela i skontala da sam bila gladna 9 mjeseci. I danas mi nije jasno kako sam se uopste ista udebljala u trudnoci ali u stvari mi ej doktor rekao da i nisam jer je to bila beba, volumen krvi, plodova voda, ostale tecnosti... beba se razvijala dobro, doktor je stalno pratio sve i bilo ej ok, izuzev sto sam ja bila gladna, zeljan svega... imala konstantne mucnine i kiseline, usljed gubitaka minerala zbog povracanja ceste kontrakcije i grceve pa sam zadnja 3 mjeseca bila prikovana za krevet i mirovala dok nisam usla u 9ti. Ne govorim ti ovo da te plasim nego da znas da ima i nas koje smo prolazile isto ako ne i gore. Bitno je da tvoj doktor sve zna, da budes iskrena, da stalno radis krvnu sliku, da znas kakvo je stanje oprganizma. Odmaraj kolikos i u mogucnosti, jedi ono sto ti ne izaziva mucninu makar i nasilu.
|
|
|
|