Mamara25 -> RE: Odnos drugih clanova porodice prema vasem djetetu (27.5.2013 6:21:28)
|
Citam izjave i pomalo zavidim(ne mislim nista lose sa tim)..:-)Moji roditelji jako vole svoga jedinog unuka pored svoje dvije unuke,kcerke od brata.Ali,mi smo daleko i vidjamo se jedanput godisnje.Imamo doduse ovdje muzevu familiju ali ta vidjanja su na "kasikicu".Sve je to stvar uzajamnog nepoznavanja,prevelikih ocekivanja,ljubomorei petljanja u bracnu vezu,takodje i njihovi rastureni odnosi.Sad smo na tom saznanju da muzeva familija nema kontakt sa nama (osim dede i ujaka) pa tako ni sa nasim malisanom.A sve zbog njihovih neprestanih prigovaranja,verbalnih napadanja i zapocinjanja svadja,ogovaranja i taktike "mak na konac".Unistili su svaku mogucnost da covjek prema njima bude tolerantan.Umjesto da i unuk bude dio njihovog zivota oni se ponasaju kao da on ne postoji.Ali on je toliko obasut ljubavlju bez obzira na te neke.Kako je tesko jednoj majci, naprimjer,kad ode kod te familije da i ne upitaju kako je dijete (od preokupiranosti da pricaju o sebi), da dijete niko ne pomazi,poljubi ili uzme u ruke.Ja opet, njihovo dijete (mislim na dio te familije) uzmem i zapjevam i tepam..moje srce ne moze nekoga da mrzi.Ali,to sam ja a ono su oni.I zanimljivio je to kako neciji nepravedni postupci uvijek "prolaze" a neciji ni "ispravni"ne. Zbog traceva koje je neko narcisoidan smislio prekinuti kontakt sa djetetom? Ogromna je ta ljudska sposobnost da mrzi, da se sveti, da kaznjava, da bude arogantna i sebicna i da uvijek ima podrsku u istomisljenicima..Nazalost, ljudi su zli,postanu to svojom odlukom i vole da povrjedjuju.Jedno je kad te "bolestan"maltretira pa covjek trpi i trpi donekle ali kad te neko "zdrav"pocne "bacati pod noge" sa svojim postupcima to se ne moze podnositi do unedogled.
|
|
|
|