Anoniman -> RE: Uvijek iskrene ili ipak ponekad ne:) (27.12.2011 9:34:49)
|
IZVORNA PORUKA: Djana vesela to sto si u prethodnom postu rekla upravo i ja mislim, jer neke informacije su nepotrebne za djeljenje, zaista nema potrebe da budes hodajuca prica i da prepricavas sve moguce sto dozivis u svakodnevnici. Ono sto smatram vaznim za obostrano znanje cu podijeliti, ostalo ne. Npr. dogodi se upucavanje od strane nekog nevaznog tipa koje licno i ne registrujes osim samo eto blago se osmijesis, sta ces - reci "ej dragi, taj i taj mi se nabacivao tako i tako". I sta ocekivati od toga? Brdo totalno nepotrebne ljubomore od strane tm. A iskreno ne moram ni sama znati svaki put kada mm dozivljava razne flertove i sl. To mi je bas onaj dio u vezi koji treba imati slobodu da ostane individualan. Eto to bi samo onako primjer u dijeljenju tih nekih "skakljivih" informacija u braku npr. Ili na poslu, pa ako cujes npr. kako neku kolegicu ogovaraju, sta ces sada otici k'' njoj i reci "ej drugarice, cuj ovaj ta frizura ti je grozna, smatraju te za hodajucu katastrofu?". Naravno da neces, vec ces joj eto nekako uz opusten razgovor predloziti neku cool frizuru, i predloziti neku cool promjenu i sl. Ne mogu da shvatim da je ovo boldirano za nekog u braku normalno. Cuj upucavanje i flertovi, U BRAKU, svasta. To po mojim moralnim principima i sistemu vrijednosti ne ide. Nikad to sebi ne bih dozvolila. Lose bih se osjetila da mi to moj muz radi i ako bih znala da radi tako da ja to njemu nikad ne bih radila. Imam njega i za upucavanje i za flert i za sex i za sve, bas sve. Ako se neko meni pocne upucavat to lagano i kulturno sjecem u korijenu, a da ja nekom se upucavam ili flertujem, svasta. Ne ide mi u glavu da to ljudi radite a u braku ste. Zabavljanje je jedno, brak drugo. Opet kazem, da znam da mi to muz radi, bila bih jako povrijedjena.
|
|
|
|