talisman
|
Ja mislim da je ta tvoja teta kao ova nasa, do pola dana mrzi sebe a od pola citav svjet... Kad je vec ona takva onda budi i ti. Neka ona tebi kaze da ce te nazvat, cak i ako te nazove samo kazi da ces gledati da dodjes ako uspjes da se izvuces sa posla. Vjeruj mi da nije ni njima u interesu da im bebica place citav dan, jer su tu i ostala djeca i sva se uznemire - ako jedno krene plakat, onda obicno krenu sva za njim :) Mislim da je samo njoj muka jer tvoja bebica ( kao i moja ) ne hoda, pa joj treba daleko puno paznje posvetit nego ostaloj djeci. A zato joj ti nisi kriva i nemoze ona vise zaliti tvoje djete od tebe ma koliko god ti lupala da joj je zao. Cuj to, ti je rodila i bila sa njom dosada, a ona je tek upoznala i kao vise je zali od tebe... Samo prazni izgovori!!! I meni je bilo uzasno kad je moja bebica plakala, meni su se cak smijali jer sam i ja bila gotova da krenem sa njom plakati, ali hvala Bogu pa su ostali bili korektni. Cak mi je i medicinska sestrica "odrzala predavanje" da sam sretna sto radim i da ce ona plakat neko vrijeme ali da ce se naviknuti i da ne radim gresku i povucem je, kad vec nema ko da je cuva. Mislila sam da necu dozivjeti taj trenutak, ali evo jutrasnjeg primjera, za vikend bila kuci i kad sam je odvela kao da je jedva cekala da vidi onu djecu. Cak nije pocela plakati ni kad je vidjela da je ona teta koju ona ne voli tu :) Samo strpljenja i malo ( da tako kazem ) pokazi zube tim tetama. Znam da je bezveze jer joj ostavljas djete, ali igraj fino ali tjeraj po svom. Oni moraju raditi svoj posao! Za dojenje nisam mislila da je skroz odbijes, vec da je naucis da ne trazi u tom periodu. Nazalost, sa tvojim radnim vremenom izlazi da je moras dojiti samo nocu, ali i to je bolje nego da je sasvim odbijes. p.s: Mnogima je smijesno, ali ja sam mojoj maloj od 8 mjeseci svako jutro pricala, pocevsi od kuce pa do vrtica. Kako mama mora ici na posao, da ce ona da se igra sa ostalom djecicom, da doruckuje, ruca, malo spava i onda da ce babo doci da je uzme! Moj mm se stalno smije sto razgovaram sa njom, ali ja sam ubjedjena da meni to pali i da me ona sve razumije.