palachinken
|
Kod naših katolika je običaj da se neki muškić iz mladine svite obuče u haljinu, pa ga muškadija od mladoženje ganja, otkupljuje. Elem, svi se dobro ponapijaju i to bude opšti haos. Takodjer, primjetila sam, baš na toj svadbi, da dodje vrijeme za koverte i tu svi stanu u red s kovertom, predaju novovjenčanima, a ovi im daju drugu kovertu sa zahvalnicom. Kako je to bila ogromna svadba, a nisu se potpisivale koverte, kasnije su njih dvoje našli svega u kovertama - papirnih maramica, računa, raznog smeća (ali opet su otplatili i zaradili na svadbi) Mi baš ne zarezujemo običaje, ali meni se nešto ne osipa od istih, nešto i pretrpim zato što je meni svejedno, a tom nekom baš baš znači. Meni su neki smiješni, nebulozni i simpatični, na kraju krajeva, obilježje jedne kulture i podneblja, pa ne treba bježati od njih. Većini što naše običaje smatra jadnim i zatucanim, su običaji Iraca ili Njemaca skroz kul - jer su tudji.