nestoslobodno -> prijavljivanje bebe (12.12.2011 23:40:13)
|
zdravo, svima da li iko zna kakva je procedura kod prijavljivanja djeteta i dobijanja dokumenata kad muz nije prisutan? odgovor na moje pitanja trazila sam na nekoliko mjesta ali niko mi nije znao odgovoriti sa sigurnoscu, pa se nadam da medju vama ima neko ko bi mogao znati. naime, u 30-toj sam sedmici i planiram se poroditi u sarajevu. najvjerovatnije jezero. s prvo dvoje djece nisam brinula o ovome jer je muz bio ovdje, ali sada je u inostranstvu i nece moci biti sa nama u vrijeme poroda. dodatno komplikuje situaciju to sto on najvjerovatnije nece moci doci po nas, pa cu ja morati putovati van zemlje, odprilike dva mjeseca nakon poroda. moje pitanje je, da li postoji nacin da ja sama prijavim bebu i dobijem pasos za nju, jer muz nece imati priiku da u tom periodu dodje i bude prisutan pri prijavljivanju? hvala unaprijed :) imam jos jedno pitanje :) da li sada na jezeru imaju posebnu sobu za porode, kao sto su imali onu jednu dok su bili na kosevu? ja sam se poradjala u toj sobi i voljela bih ponovo ali znam da su sada u drugoj zgradi, pa me zanima kako sada sve funkcionise? vjerovatno postoji odgovor na ovo pitanje negdje ovdje, ali trenutno nemam vremena da citam sve. hvala puno!
|
|
|
|