RE: Sta je po vama gostomprimstvo (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica

Poruka

veeseelaa -> RE: Sta je po vama gostomprimstvo (11.12.2011 2:20:51)

meni su na babine uredno poceli dolaziti nakon nekih mjesec dana...osim naravno sestre,zeta i mojih i mm roditelja.

ja kad spomenem dolazak na babine uopće ne mislim na brata, mama i muževe roditelje
Pa moja mama i brat su stalno samnom, ko da su se i oni porodili hihihihi tako je izgledalo hahahah

teacher75 -> RE: Sta je po vama gostomprimstvo (11.12.2011 9:08:36)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

meni su na babine uredno poceli dolaziti nakon nekih mjesec dana...osim naravno sestre,zeta i mojih i mm roditelja.

ja kad spomenem dolazak na babine uopće ne mislim na brata, mama i muževe roditelje
Pa moja mama i brat su stalno samnom, ko da su se i oni porodili hihihihi tako je izgledalo hahahah

ni ja, zato sam i napisala da mi prva 2 mjeseca nije niko dolazio, najuzu familiju nisam racunala, oni su mi ko domaci[sm=smiley1.gif]

raja_ringe -> RE: Sta je po vama gostomprimstvo (11.12.2011 9:58:11)

Ja sam to otprilike zamislila ovako, oni koji dolaze iz drugih gradova obavezan kompletan rucak, ostalima hladna plata, pite i sl. kafa, sokovi i kolaci.

Totalno sma opterecena, jer mi se desavalo nakon vjencanja (mi nismo pravili svadbu nego nas 25 najblizih otisli na rucak) da sam ja docekivala sa ruckom, a da su mi gosti rekli: "Eh trebala si nam reci da ce biti rucak da ne jedemo kod kuce". Hm, da sam imala svadbu i da su mi bili na svadbi ne bi mozda ni ja ruckove pravila, ali ovako mi se podrazumijevlo.

Neca xxx -> RE: Sta je po vama gostomprimstvo (11.12.2011 12:19:10)

GALICIA

Kad smo kod beba i babina. Uskoro mi dolazi ta mlada mama sa bebicom po prvi put u kucu. Ja znam da postoje neki obicaji kad beba dolazi prvi put u kucu. Sjecam se da je moja mama uvijek imala spremno nesto za bebu. Mislim da je bila neka zdjelica, sa secerom, jajima i brasnom. Nisam sigurna, ali tako nekako. Znatel' vi nesto u vezi ovoga?

Galicia, ja sam vidjala da bebama kada prvi put dolaze u kucu pripreme paketic u kojem se nalazi malo secera, brasna i nekoliko jaja. Kao da beba bude "puna" kao jaje, slatka kao secer, a ne znam tacnu simboliku brasna, ali i to je nesto dobro. [sm=smiley1.gif]

A kada sam ja dolazila sa svojom bebom po prvi put, cesto su stavljali bombone pored bebe. Meni je to bas bilo simpaticno. [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Sta je po vama gostomprimstvo (11.12.2011 12:51:25)

IZVORNA PORUKA: Neca xxx

GALICIA

Kad smo kod beba i babina. Uskoro mi dolazi ta mlada mama sa bebicom po prvi put u kucu. Ja znam da postoje neki obicaji kad beba dolazi prvi put u kucu. Sjecam se da je moja mama uvijek imala spremno nesto za bebu. Mislim da je bila neka zdjelica, sa secerom, jajima i brasnom. Nisam sigurna, ali tako nekako. Znatel' vi nesto u vezi ovoga?

Galicia, ja sam vidjala da bebama kada prvi put dolaze u kucu pripreme paketic u kojem se nalazi malo secera, brasna i nekoliko jaja. Kao da beba bude "puna" kao jaje, slatka kao secer, a ne znam tacnu simboliku brasna, ali i to je nesto dobro. [sm=smiley1.gif]

A kada sam ja dolazila sa svojom bebom po prvi put, cesto su stavljali bombone pored bebe. Meni je to bas bilo simpaticno. [sm=smiley1.gif]

dug zivot u smislu da doceka da ima bijelu bradu i brkove [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

galicija i pare da das neces pogresiti [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

veeseelaa -> RE: Sta je po vama gostomprimstvo (11.12.2011 13:42:17)

Totalno sma opterecena, jer mi se desavalo nakon vjencanja (mi nismo pravili svadbu nego nas 25 najblizih otisli na rucak) da sam ja docekivala sa ruckom, a da su mi gosti rekli: "Eh trebala si nam reci da ce biti rucak da ne jedemo kod kuce". Hm, da sam imala svadbu i da su mi bili na svadbi ne bi mozda ni ja ruckove pravila, ali ovako mi se podrazumijevlo.

i kod mene nije bilo svadbe, al i da je i da nije šta je toliki problem napraviti ručak? svakako kuhaš sebi i tm i samo podebljaš, mal raznoliskosti i to je to
Na troškove takve vrste osobito kad je udaja/ženidba, babine i sunet u pitanju mora se i treba računati

veeseelaa -> RE: Sta je po vama gostomprimstvo (11.12.2011 13:43:48)

IZVORNA PORUKA: virgulina

uh , bre pa te babine ko mali svatovi
kod nas se u babine najavljuje i ponude se donose [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

pa kako da ne, to je bitnije nego vjenčanje, ipak se rodilo malo biće i ja sam željela svakog počastiti kao i mm, koji je mjesecima čašćavao raju jer je dobio kćer

Anoniman -> RE: Sta je po vama gostomprimstvo (5.3.2012 23:38:42)

jeli vama normalno da kada negde odete jedanput , dvaput , pedeseti put   domacica posluzi tos to j eodredila , u medjuvremenu pere sudje a u svemu tome samo suti [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

nisam bila ko zna odkad i oni sve pa dodjite sto vas nema i ja rekoh docicu kad mi nestane kafe da popijem
oni zinuse
rekoh kad god dojemo tvoja zena samo kiti sto i suti pa kad mi po nesto ne stane docicu da se najedem i napijem
ona se nasmija
rekoh bogami to uopste nije smijesno nego haj ti meni reci sto ti samo sutis ,  jel ne pocinjes temu da se nebi zadrzavali ili sta
oni s ezacrvenise
ma mislim goni se u k....c

Visnja RR -> RE: Sta je po vama gostomprimstvo (5.3.2012 23:42:24)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: Sta je po vama gostomprimstvo (5.3.2012 23:51:41)

IZVORNA PORUKA: triputmama

jeli vama normalno da kada negde odete jedanput , dvaput , pedeseti put   domacica posluzi tos to j eodredila , u medjuvremenu pere sudje a u svemu tome samo suti [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

nisam bila ko zna odkad i oni sve pa dodjite sto vas nema i ja rekoh docicu kad mi nestane kafe da popijem
oni zinuse
rekoh kad god dojemo tvoja zena samo kiti sto i suti pa kad mi po nesto ne stane docicu da se najedem i napijem
ona se nasmija
rekoh bogami to uopste nije smijesno nego haj ti meni reci sto ti samo sutis ,  jel ne pocinjes temu da se nebi zadrzavali ili sta
oni s ezacrvenise
ma mislim goni se u k....c

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
legendo...

Ja kada sma došla ovdje udajom, moj usprug mi kaže eto ima ''mlada'' kod našeg kuma u kući, od njegovog brata, super kaže ženica pa s anjom ko mogu eto da se ''obiknem''.
I ja odem tako jednom...ona meni šoljicu kafe na sto stavila i ode u kuhinju i pere, pere suđe...
hajd ja kontam nešta u frci...
Mi zajedno doemo ja i usprug a ona isto[sm=smiley36.gif] kad smo izašli...reko majketi po čemu ti zaključi da ću se ja sanjom ''obiknut'' na sedrenik[sm=jezicek.gif]
naravno nikada joj više nisma ušla...
ma idi bježi...[sm=jezicek.gif]

neki x -> RE: Sta je po vama gostomprimstvo (6.3.2012 0:02:14)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]Al se ismijah...Imam i ja jednu takvu,sjedimo,u po frke samo ustane i ode prati sudje,e pa mislim...[sm=zmeden.gif]
Krenuli mi odmah posle toga kuci,kaze aaaah pa sto ne sjedite,rekoh draga moja,da ti ne smetamo..A ti kad dodjes kod nas,nemoj se iznenaditi,kad u po frke cujes zvuk usisivaca[sm=hudicek1.gif]

zvončica -> RE: Sta je po vama gostomprimstvo (6.3.2012 0:03:14)

Ma ja, dodjes u goste, a oni Boga mole da odes [sm=smiley15.gif]
Eno pisala sam na temi Nekultura i bezobrazluk, a moglo bi se prije ovdje to svrstati....gostoprimstvo tetki MM...[sm=smiley11.gif]

Anoniman -> RE: Sta je po vama gostomprimstvo (15.3.2012 12:58:29)

bas tako kad ne  dodjes ljute kad odes  zuje po kuci
ja bogami nemam vremena u citavom stresu pakovat troje dece i otici na partiju sutanja [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/sad.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ma jok

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4]