Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Lalana Anonimna, ko god da si, iskreno mi je previse zao za sve sto ti se nakupilo u zivotu. Po ovome sto sam procitala iz tvojih postova, ova faza ne traje bas od jucer, a sve sto traje vise od jednog dana, mora da ima razlog za to, dakle u pozadini mora imati nesto sto ga koci, tisti, muci, brine. Bez razgovora ne mozes proci, ali moj ti je savjer da sacekas malo da se ohladi situacija, pa da onda pokusas nametnuti iznenadni razgovor. Ali ne sada, jer se bojim da bi mu strasno dojadilo jer kao sto procitah, stalno iznalazi razloge kojima zeli odgoditi razgovor. Molim te nemoj svojim roditeljima jos nista govoriti, jer ipak mozda nije nista strasno u pitanju, nego prolazna faza a oni ce je, ako im ispricas, zapamtiti cijeli zivot i brinuti se zauvijek o tome. Ali ipak ako se problem oduzi, nije lose prenijeti situaciju i njima, jer kada tvoj muz bude znao da si cak roditeljima iznijela problem, mozda bude vise pazio, jer zna da imas nekoga iza sebe. Pokusaj se smiriti, uzmi nesto citaj, ili izadji na svjez zrak, i razmisli sta ti je dalje ciniti. Prati situaciju maksimalno, od detalja do krupnih stvari, pokusaj se prema muzu ponasati kao da ti je upravo danas kupio kartu za dvodnevni izlet i put u Pariz, kako bi mu dokazala da ipak nisi placljivko koji ga zamara(sto si navela da izbjegava rjesenje situacije). Mozda omeksa i otvori srce, pa iznese problem, sto je vise nego ocito da postoji. Ako nista ne upali, vidjecemo dalje sta raditi. U pravu si ova situacija traje vec odredjeno vrijeme i bilo je dosta svadja i prepirki.Kaze kako ga zamaram i ne razumije,a i ne shvatam sta to trebam da razumijem.Nista mi vise nije jasno Upravo iz ovog razloga roditeljima nista nisam ni govorila i necu jos,jer mislim da on zasluzuje priliku. Ranije je on bio idealan,bar meni ,veseo,raspolozen,uvjek tu za mene,razumioje da mije tesko u kuci i uvjek smo poslije njegovog posla bar izlazili usetnju,pomagao mi je bez da mu ja to trazim,a sada nista.Ja ga i ne forsiram,mislim neka ga neka prodje vratice se ,bice onaj stari,ali iskreno vise nisam sigurna u to. Sljedece sto mi je raditi mislim da je najpametnije igrati po njegovom,on suti sutim i ja...a nadam se da to nece potrajati
|