Pankica -> RE: Stednja kod banaka (3.12.2008 16:21:31)
|
Ja lično imam jako dobro iskustvo sa oročenom štednjom kod Hypo Alpe Adria banke. I prije isteka ugovorenog perioda, uzela sam popriličnu sumu u kamatama. Ali nakon šuškanja o trenutnoj krizi i nije baš pametno čuvati novac samo u jednoj banci.Ali isto tako ne vidim i zašto bi bilo nesigurno, ako je osiguranje depozita 15.000,00 KM.Sve preko tog iznosa, nije prihvatljivo. Malo mi je bilo čudno da u Intessa San Paolo banci traže, pored lične karte i CIPS-ovu prijavu prebivališta da biste oročili bilo kakav novac. Ali eto, takav je uslov, recimo, u toj banci. Inače, mišljenja sam da je pametnije novac čuvati u bankama (u nekim manjim svotama, raspoređenim u više banaka), nego novac držati u nekom "šiltetu" kod kuće. A što se tiče brokerskih kuća, ni to nije baš pouzdano. Stanje se non-stop mjenja, dobit je upitna, varijabilna. Istina, možeš ostvariti veliku svotu novca, udvostručiti, utrostručiti glavnicu, ali isto tako možeš i sve izgubiti.Jako je rizično. Ali ipak je sve je stvar izbora[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]....
|
|
|
|