Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
neke mudre koje ste culi od vasih bliznjih a da su vam ostale u secanju te ih u odredjene sizuacije spomenete
ja se set_im anegdote kad siromah prico kako su mu misi pojeli zito u drustvo imucnih a svi mu se smijali a kad se preobuko u bogatasa pa isprico kako mu misi grizu gvozdje svi ga velicali i zalili i govorili kako je to moguce
isto i
kako se sedam prutova od jedanput ne moze slomiti ali prut po prut moze - sloga i nesloga
poslovice
Slijep kad progleda na daleko vidi Mozes dok mozes al ne mozes dokle hoces Hrani kuce da te laje Kome ne das umreti on ti neda ziveti
< Poruku je uredio triputmama -- 30.11.2011 12:11:36 >
''u naše vrijeme nije bilo Televizor...i nek nije...imaš dijecu šta će ti bolja zanimacija od njih''
''boj se ovna , boj se govna...pa lad ću živjet''
'' da su budale znale šta pametan misli nebi glupost valjale''
'' e moje grdilo...nije ljepota prelazna al je zato prolazna''
eto tako...po koja od ovih mojih starijih rahmetlija kojih se rado sjetim
Čuvaj se malih pukotina; mala će pukotina potopiti i veliki brod.Ko ne zna do dvadesete taj nema u tridesetim
pametno zbori,il mudro sutiIma ljudi koji od svog bogatstva nemaju ništa osim straha da će ga izgubiti. (D. Diderot)Da su batine nekoga naucile pameti,volovi bi bili najpametniji...(Ovu treba postaviti na temi odgoj djece) Postoje ljudi koji ostaju praznih šaka čak i kada se uhvate za glavu. Kada hoces, lako cemo, kada neces, kako cemo... Nikad nisam bio siromašan, ali sam bio bez novca. Biti bez novaca je prolazno stanje: biti siromašan je stanje duha.
- Čovjeku se ne može reći da nema nikakve sreće, dok nije izgubio nadu. - Mnogi ljudi što bi se imali tužiti na sebe i na svoje ponašanje, tuže se na svoju sreću i svoju sudbinu; - Lijenost je grob, a raskoš otrov; - Ima ljudi koji se tim zabavljaju da drugima dosađuju; - Lako je biti dobar kad čovjek ne može nikome ništa učiniti; - Svaki čovjek želi dugo živjeti, a niko ne želi biti starac; - Pokušaj voljeti sebe i cjeniti ono što jesi, ali nemoj letjeti previsoko, zapamti da si samo čovjek i da nebo pripada čovjeku tek onda kad prestane biti čovjek
Može li se očekivati da će majka podučavati časti i drugim dobrim običajima ukoliko i nju ne krase.
Dobra majka ne pita „hoćeš li", već daje.
Istina postoji. Laž se samo izmišlja
Nema zaposlenijih ljudi od onih koji neće ništa da rade
Bol bitno menja stvarnost, kao i pijanstvo
Ljepota uvijek muškarcu i ženi donosi više problema nego koristi
Moda, kako je ja shvaćam, oduvijek je bila estetska smicalica da se nešto prikrije, a ne da se otkriva. Nije izmišljena toliko, da poveća ljepotu, koliko da sakrije ružnošću