Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
AAa sto smo se ponovili s bojama na RR,lijepo je . Ja danas vazdan rintala po kuci,zavjese prozori k'o najvece luda evo sad ruke suhe i koza ispucala potrosih pola nivea-mlijeka mazuci. Sta cu mm kuci,pa da iskoristim. Djeca su mi malo bolje hB. Cestitam Zumbulcici mali rodjendan . Rijad od taurus cini mi se ima veliki 6. pa neka je sretan . Ja E dajem gluten ima nekih 1,5-2 mj. Odoh malo da odmorim i vjestica me je nasla ,sva sam se rasklopila k'o za porod
Uh ja lijepe tišine. Posadila sam M pred BabyTV i napokon je napravio pauzu u kenjkanju koje traje od pola 8 jutros. Ako je zub, nek izbije više dok ja nisam izbila iz šavova
jutro i od mene Palachinken, vala nek si bas tu kafu i meni godi tisina, D je danas otisao u skolu ali nesmije raditi tjelesni niti trcati, jos kaslje , ali hB bolje je kako je bilo, joj kod I tako krmelja oko da ne mogu da gledam vise, ako svi budemo zdravi sljedece sedmice aBd nadam se da ce primiti vakcinu I jutros budan u 7.00 evo sad spava, skontao je da zna vristati pa probi usi ljubi ga majka Sretni rodjendancici Odoh malo da citam sta ste pisale, dok pijuckam kaficu..
jutro e vala palachinko bas si u pravu ak je zubic nek vec izadje i kod mene je haos sa zubicima ne spava cijelu noc sta je ovo ja sam satrana ,kanimo se vec od ponedjeljka u savjetovaliste nikako ustati vazda prespavam,nekako se maca i smiri pred jutro,e da hoce vise izbiti da dahnemo
pa ti si za muštuluka ako je tako, meni ovdje kone govore kao daj mu kašičicu paracetamol sirupa prije nego pođeš, zato sam se utrtala
Čovječe, pa još malo davat će se paracetamol jednom dnevno, nako, da ne bi šta ne daj Bože ... Mame, Paracetamol je lijek, ima nus pojave, ako dijete nema temperaturu nemojte ga davati za preventivu! Taurus, podrži me
u potpunosti te podržavam to kao kad bismo mi pili analgetik za svaki slučaj da nas ne zaboli glava a bebina mala jetra i bubrezi trebaju da metaboliziraju taj lijek i da ga izluče iz organizma
preživjeh dva dana rođendana malo sam umorna, ali dobro je...neka je prošlo R se gubio od sreće juče u vrtiću kada se pojavio sa svojom tortom jutros trebam vrartiti stan u prvobitno stanje, ali zato imam ručak za danas
moja E je prava dobrica, igra se u svojoj ogradici, ubacuje neke loptice u slonića pa joj se pali muzika i svijetlo, pa se smije i tako u krug juče joj moja mama skuhala prasu sa onim njenom redovnom porcijom mesa i mesne vode i sve je pojela, ja sam bila skeptična, jer ja ne volim prasu i smrdi mi...ali nani je sve pojela
jutro i od mene... palachinken draga, baš ti hvala za ovu kafu, super izgleda, čak mi je i zamirisala ;)
ja pristavila ručak ( za mene, jesam i ja vrijedna, uhvatio me lucida interval hehe)...mali jedva zaspa, a i sinoć je koma spavao...nama krenule četvorke, pa jadan samo reve u snu, nikako da se smiri..jedva gleda na oči, al' toliko ga pati da mu ne da spavat'...sad sam mu namazala calgelom desni, uspio malo doći sebi, pa vidjećemo koliko će uspjeti odrinjcat'... mi jučer čitav dan skitali...malo po snijegu, malo kod nane, malo mama solo kafenisala, uh ljepote :) taurus - sad malo odmaraj, nemaš još dugo :P
Ova zima tek nastupila a ja jedva cekam proljece Moja mala mrvica Uma opet spava sa fenom ima jedno 5 minuta, jedino mi tako htjela sama zaspati bez nosanja..... sad kontam da joj ugasim al probudit ce se za 15 minuta
sensia mi smo se dobra 3-4 mjeseca uspavljivali sa fenom...hvala onome ko izmisli takav način uspavljivanja
super beba mi baš sitno brojimo do posla , meni ova godina brzo prošla...ali to mi je zaista i najljepša godina u životu, stvatno sam uživala sa svojom E
sensia mi smo se dobra 3-4 mjeseca uspavljivali sa fenom...hvala onome ko izmisli takav način uspavljivanja
super beba mi baš sitno brojimo do posla , meni ova godina brzo prošla...ali to mi je zaista i najljepša godina u životu, stvatno sam uživala sa svojom E
ma i meni je to lako a ne skodi bebi ja ga okrenem van sobe da puse.....al kontam navika je navika a jel ti radio cijelo vrijeme dok spava ili samo malo s pocetka?
Ova zima tek nastupila a ja jedva cekam proljece Moja mala mrvica Uma opet spava sa fenom ima jedno 5 minuta, jedino mi tako htjela sama zaspati bez nosanja..... sad kontam da joj ugasim al probudit ce se za 15 minuta
jel iko imo slicno iskustvo?
cestitamo rodjendane male i velike
Evo upadam i odmah progovaram Nas je fen spasio... Kad je mala imala grceve, samo bi je to moglo smiriti i dan danas kad je bas bas uznemirena ili nervozna, ja joj pustim zvuk fena i nakon 5 min.se umiri... Taj zvuk imam uvijek na mobitelu, kad prigusti Nadam se da su ostale mamice i bebice dobro... Mene u depresiju baca ovo vrijeme... Ja sam navikla stalno da hodam, a sad ko u zatvoru bebica i ja... koliko je uopste preporucljivo izvoditi bebicu po ovakvom vremenu? Kako kolica uopste ferceraju po snijegu? Jbg, pitam ovo jer smo mi ipak ljetna beba, pa ne znamo...
Znaci da pustam fen bez problema? a nekad me bas bas nervira kontam sve ce se naviknuti
a kad niejj sa fenom ja je preko dana spustim kad vidim da je pospana i ona se trlja po licu nervozno jedno 15 minuta, pa pljuje dudu i tako joj je ja vracam i ona na kraju zaspi .......trza rukicama sama se be budi, kenjka.....to nekad traje i 20 minuta-.......dok ne utone u san....
sensia sta se bona zalis, ovaj moj nikad nije zaspao bez sise...i to kenjkanje zna trajati i po 2 sata, sve mu oci pocrvene...ja ne znam sta mu bude...samo se nesto zali...
sensia sta se bona zalis, ovaj moj nikad nije zaspao bez sise...i to kenjkanje zna trajati i po 2 sata, sve mu oci pocrvene...ja ne znam sta mu bude...samo se nesto zali...
sensia fen nam je radio dok ne zaspi, tj, dok dobro ne učvrsti san...nikada nam nije radio cijelo vrijeme sapvanja a što se tiče navike...ne brini, kako beba raste sve će joj manje trebati fen za uspavljivanje
Moj I jucer ujutro oko 7 kakio i nikako vise, ja taman napravila puru da probamo s njom popraviti situejsn kad on napuni pelenu, sad mama mora pojesti ovoliku puru
A da se nadovezem sto se tice uspavljivanja, ja dok sam ljuljala I i nisam ga prenosila sa naseg kreveta manje mi je spavao i brze se budio nego sad kad ga presvucem, nahranim i stavim u krevetic, nekad samo nastavi nekad malo ronda i zaspi i naravno navece poslije dojenja ukoliko me ne prebaci odmah ga vratim u krevet sto sam prije mogla samo sanjati, nekad nece i pocne plakati ja ga uzmem malo ga pomazim, eventualno ponudim (.) i to je to, kod nas je upalilo
ja sad evo pijem jutarnju ...Dz sinoc imala grcice ,grijali pelene, nosali i hb prestade ali nikako poslije da cvrsto zaspi,sva se nesto proteze pa skuplja nogice dok ne ispusti vjetric pa opet ispocetka...muke zive
i mi cestitamo rodjendan malom drugaru
a sto se tice navikavanja bebe na nesto ja sam spremna da je naviknem na sve samo da me ledja ne bole
ja sad evo pijem jutarnju ...Dz sinoc imala grcice ,grijali pelene, nosali i hb prestade ali nikako poslije da cvrsto zaspi,sva se nesto proteze pa skuplja nogice dok ne ispusti vjetric pa opet ispocetka...muke zive
i mi cestitamo rodjendan malom drugaru
a sto se tice navikavanja bebe na nesto ja sam spremna da je naviknem na sve samo da me ledja ne bole
Koliko ti je stara bebica i od kad deverate sa grcicima?
a grcici kad pocnu grijem pelene peglom ...jednu stavim na jastucic pa bebu preko toga stomacicem a drugu vrucu pelenu preko ledja pa je polako masiram...beba bude u bodiju, nekad joj bude odmah bolje a nekad treba malo duze..sinoc je imala prvi put ono jako plakanje,dosad je samo stenjala i savijala nogice...meni srce puca od onog placa