Super Beba -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (18.12.2011 12:32:44)
|
IZVORNA PORUKA: Bebica11 hej zenice niste same, i moja N ne spava, grcici, pa hranjenje SVAKIH SAT I POL a u tih sat grcevi, mm se slomi da ja odspavam, a ja sam jutros da bi on, a sutra se on vraca na posao pa ne znam sta cu, ostadoh sama[sm=smiley19.gif] kad ce se razmak u hranjenju povecati? sad je iskljucivo dojim[sm=bravo.gif] i jutros je fino kakila hB[sm=bravo.gif] nije neka utjeha, al moj mali je manje-više dojio svaka 2h do nekog 7.og mjeseca (doduše, bile su tad vrućine i ljeto, pa je žednio više..a i nekad je znao da me iznenadi, pa da zatraži siku na 3h)...sada prođe i pola dana da ne traži siku...jučer bili na planini, dojio oko 10h i tek u 16.30...doduše, ponijela sam mu mlijeka sa kraš ekspresom, pa je popio nekih 200 ml toga...šta ću, navikavam ga da postoji svijet mimo moje sike... a za spavanje, grčiće, itd...iako će ti u neka doba biti muka od te riječi, ali bebe definitivno ćive u fazama :) i svaki dan je neka nova faza...tako da će i masa stvari doći na svoje, prestaće grčevi, spavanje će se koliko-toliko popraviti, bebica će se početi zanimati za neke druge stvari, itd...moj prijedlog ti je da izlaziš što češće sa bebom, njima godi zrak, bolje spavaju i interesantnije im je nego u kući...vidi da nabaviš ove marame ili kengura, ako ti je tako lakše i tutnjaj, hodaj...a i tebi će biti bolje nego da si u kući...ja lično uvijek razbistrim misli vani, kuća me baš guši...
|
|
|
|