Ašoni -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (6.12.2011 12:01:44)
|
Cicko mislim da bez potrebe brineš, rano je još za stvari tipa slikovnice, i ja A. to pokazujem al ne očekujem još da zapamti i prepozna i pokaže prstićem, a one su tu negdje. A. zna pa-pa, ali pokazuje često, ne samo na odlasku. Trudim se i pusu i halo da nauči, ali nije još. Zna i tašun-tašun. Mi ogradicu nemamo, imamo onaj putni krevetić koji je sličan toj ogradici, pa sam probala da je spustim nekad da se tu igra, ali nakon pet minuta u plač jer mala želi širinu i ne trpi ograničenja [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Tako da je ona na podu, a soba osigurana i totalno njoj prilagođena. Ćoškove sam "izolirala", ručke sa niske komode skroz skinula, da ne otvara i da se ne udari, kablove sklonila, i na dijelove gdje nema tepiha stavila podlogu da se ne oklizne. Sad mi dođe do kuhinje pa otvara ladice, pritišće dugmiće na šporetu, pa imamo novi problem. Mersiha mislim da će proći ta faza, samo sabura. I mi smo imali takve momente. Inače je htjela sama da se igra, ja je nadgledam iz druge prostorije, ali dešavali su se dani kad plače čim izađem, ja je nekada pustim malo neka se dernja, zaigra se nečim i brzo se smiri. A nekada mi nema druge nego se vratiti i biti uz nju. Uglavnom, no sikiriki, prolazno je, vjerujem.
|
|
|
|