mala75 -> RE: Bebe 0 - 1 godine (chat) (29.12.2011 14:12:08)
|
IZVORNA PORUKA: zumbulcica IZVORNA PORUKA: ekonomistica Pozdrav svim forumašicama...nadam se da ste dobro, zdravo i vi i vaša mala dječica!? Ja imam jedan mali problemčić pa se nadam da ćete mi moći pomoći...mala mi se malkice prehladila, uskoro će joj 5 mjeseci i pojavilo joj se neko crvenilo po usnama. Kada jede ostane joj bijelo po njima od mlijeka a primijetila sam pomalo i po jeziku...da li je to krupica, obzirom da je sada malo veća ili nešto drugo? Da li da je vodim danas doktoru ili pokušam nečime joj to ublaži...ne znam čak da li je boli, e daje nikakve znake [sm=smiley13.gif] pozdravi i cestitke,[sm=jezicek.gif] tke.Ja evo tipkam, cura moja cenzurise i samo pruza rucicu da brise[sm=smiley36.gif] . Neki dan citam u jednom od onih bebamama mamabeba casopisa, pa vele: za krupicu je dobro umociti cucu u sodu bikarbonu[sm=zmeden.gif] , nisam probala ako neko jeste,javite. meni je pedijatrica rekla da otopinom sode namočim sterilnu gazu i time čistim usne bebe na kojima se pojavilo to bijelo - krupica i da to radim i ako primjetim da se to pojavi na jeziku ili utrašnjosti obraza. a i moja mama kaže da je meni tako čistila, namotaš gazu na prst umočiš u tu vodu sa sodom i istrljaš, naravno nježno.
|
|
|
|