Adana -> RE: Sta rade socijalni radnici???? (2.1.2008 18:52:17)
|
Joooj drage moje, znam o cemu pricate. Dusa te zaboli kada vidis svu tu djecicu na ovoj zimi, ili ljeti po onom zvizdanu kako prose ili ih majke nosaju i prose. Ma kao sto neko rece ta se djeca radjaju da bi se zaradjivalo, sto ih je vise to je zarada veca, i ne ide im lose, ali nazalost malo fajde ta djeca imaju od tog novca[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Ja im nikada ne dajem novac, obicno djeci kupim nesto da jedu. Neki dan ispred prodavnice gdje mi radi zaova ujutru oko pola 8 je dosla zena sa malim djetetom, sjedi na stepenicama, vani hladno srce puca, a ona sjedi li sjedi, dijete zamotano u nekakvu dekicu. Uzas. I negdje oko 1 sat vadi ona flasicu mlijeka da nahrani dijete. Zamislite kao je to mlijeko hladno!!!! Izasla moja zaova i iznijela u zdjelici aluminijskoj fini mini supicu u koju je udrobila hljeba da dijete jede. Kaze pojelo je ko da nikada nista nije jelo. Smrzlo se svo. Napala je pravo, a ona ono tipa sta ce mora.... A samo zamislite par sati dijete kod nje u krilu, gdje piskilo i kakilo??? Vjerovatno u gace ako ih ima, pa ona zima... Strasno!!!!!! A koliko je jos takve djece. Sram bilo drzavu!!! I ja sam cula za tu majku desetero djece...i pitala sam se pa sto ih radjas jadna ne bila????!!! Sto im niko ne podjeli kondoma, ili napravi neku akciju ugradnje spirala, dijafragmi, podvezivanje jajnika ili vazektomiju????!!!!! Mozda zvuci uzasno, i bezosjecajno, ali sva ta sirota djeca.... Ne mogu vise da se sekiram... valčjda ce se nesto u ovoj drzavi rijesti vezano za svo to krsenje djecijih prava! pusica svima vama
|
|
|
|