veeseelaa -> RE: Sta je idealan brak? (1.12.2011 15:38:15)
|
Čitam sve ovo i divim vam se žene. Ja sam upravo ta žena iz historije ako je historija ovo boldirano kod vesele. Ja radim, imam bebu, a moj muž nikad nije došao s posla da ga ručak nije dočekao, uvijek pripremljen bila ja kući ili ne. Pored toga dočeka ga i šta će presvući, a često i njegove poslove odradim, skoro uvijek, npr. nanesem ogrjev. A često mi se čini da to baš ne cijeni u smislu da uradi sitnice koje zna da će me usrećit. I kad tražim često sam kriva za sve. Mada, dobar je, pomaže mi u svemu. Jesam li ja budala? A nemam petlje drugačije se postavit. Recimo, ohladit. A počinjem primjećivat da me to baš više i ne čini najsretnijom, sve to što tako mu ugađam. Što li? nisi ti budala, tebe je neko uvjerio na ovaj il onaj način da to tako treba..... i sad kad bi ti počela mijenjati stvari vjerovatno bi te mnogi maltretirali svojim upadicama, od tvoje porodice do njegove i njega samog u suštini stvari se redaju u startu, pa i u vezi, al eto nek bar sam početak braka bude početak novog poretka Nikada nije kasno! prestani da misliš da treba da utovariš ćumur i napraviš rućak svaki dan, naslažeš i pelaš njegove stvari, ti to ne moraš! ako želiš to je drugo nešto al nije nigdje propisano da ti to moraš! živi onako kako tebi paše, život je kratak da bi se tako trošila i još u svemu tome bila nezadovoljna
|
|
|
|